ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Δυτική Σάμος – Πλημμυρισμένα σπίτια και κατολισθήσεις

Κακοκαιρία: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Δυτική Σάμος – Πλημμυρισμένα σπίτια και κατολισθήσεις
Facebook

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις:  Δοκιμάζεται από τα ξημερώματα της Τρίτης η Σάμος αφού μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση σε όλο το νησί, αλλά κυρίως στην πόλη του Καρλοβάσου.

Από το πρωί έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 20 άνδρες έχουν επέμβει σε περιστατικά σε επιχειρήσεις και σπίτια, στην οδό Γοργύρα και στο λιμάνι.

Facebook

Η δυνατή νεροποντή έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην περιοχή Αγία Τριάδα, όπου ένα ρέμα υποχώρησε με αποτέλεσμα τα χώματα και οι λάσπες να μπουν σε παρακείμενη οικία. Στον παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου, από το ύψος της Ένωσης έως το λιμάνι ο δρόμος έχει κλείσει.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα δυτικά και προξένησε αρκετές ζημιές στην πόλη και το λιμάνι του Καρλοβάσου από την υπερχείλιση των ρεμάτων.

Κλειστά σχολεία

Λόγω των πολύ δυσμενών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, με απόφαση του δημάρχου, Αλέξανδρου Λυμπέρη θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δυτική Σάμο (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.

Facebook

Επιπλέον η Πολιτική Προστασία της ΠΕ εξέδωσε προειδοποίηση για την αποφυγή μετακινήσεων.

Αναλυτικά η προειδοποίηση αναφέρει:

Αυτή την στιγμή μια μεγάλη μεγέθους σε ένταση καταιγίδα πλήττει την νήσο Σάμο, και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα υπολογίζεται να διαρκέσει 24 ώρες, παρακαλούμαι να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας στο ελάχιστο, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και και πλημμυρών, και να αποφεύγεται να διασχίζεται δρόμους από όπου περνάνε χείμαρροι.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποίησε επιτόπιες αυτοψίες και ήδη τα μηχανήματα έργου της Π.Ε Σάμου και των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου επιχειρούν.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνουμε διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας. Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους, και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής

Προστασίας Π.Ε. Σάμου

Πηγή: samosvoice.gr - samos24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες οι επόμενες 72 ώρες: Και μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για lockdown τύπου Πάτρας στην Αττική