ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα: «Κλειδώνει» η εισήγηση των ειδικών για την Αττική

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα: «Κλειδώνει» η εισήγηση των ειδικών για την Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας από το πρωί της Παρασκευής, στην οποία θα αποφασίσουν τα νέα αυστηρά μέτρα τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

«Κλειδώνει», σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί τα Σαββατοκύριακα.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κάνει την εισήγησή της στον Πρωθυπουργό αργότερα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει τον τελικό λόγο.

Στις 6 το απόγευμα, οι ανακοινώσεις και η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι, αν τελικά αποφασιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα κλείνουν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

Για το λιανεμπόριο προτείνεται η λειτουργία μόνο μόνο με τη μέθοδο του click away.

Στο «τραπέζι» των ειδικών βρίσκεται και το θέμα των σχολείων και σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί η άποψη να παραμείνουν προς το παρόν ανοιχτά Γυμνάσια και Δημοτικά.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, σε περιοχές όπως η Πάτρα, που εμφανίζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Ενώ, η Θεσσαλονίκη θα «κοκκινίσει» ξανά.

Η απόφαση για τη Θεσσαλονίκη και τα νέα περιοριστικά μέτρα λήθηκε προληπτικά για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του ιικού φορτίου και πίεση στο ΕΣΥ, δεν είχε να κάνει όμως με τον αριθμό των κρουσμάτων που εμφανίζει η συγκεκριμένη περιοχή. Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη είχε 87 κρούσματα, ωστόσο, υπήρξε συγκεκριμένος λόγος που ελήφθη η απόφαση για να μπει στις «κόκκινες» περιοχές.

Αυτό που οδήγησε σε αυτή την κίνηση ήταν ο γρήγορος ρυθμός αύξησης των νέων μολύνσεων και κυρίως το μεγάλο ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα της πόλης. Τα δεδομένα τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και της ειδικής υποεπιτροπής που συνεδρίασε την Τετάρτη (03.02) και έτσι αποφασίστηκε να μπει στη ζώνη επιτήρησης Β’ η Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.