ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βρώμικο παρασκήνιο πίσω από το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Βρώμικο παρασκήνιο πίσω από το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια
Φωτογραφία από Free-Photos από το pexels.com

Συνεπιμέλεια: Το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του νέου νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών είναι πιο θολό και πιο σκοτεινό από όσο αρχικά είχε διαφανεί - Ποιοι και γιατί επιστρέφουν πίσω το νομοσχέδιο δήθεν για βελτιώσεις; Ποιες είναι οι δυνάμεις της συντήρησης και τι συμφέροντα εξυπηρετούν; 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου υπουργού κ. Kώστα Τσιάρα να αναμορφώσει με δίκαιο τρόπο την κατάκτηση της ουσιαστικής συμμετοχής και των δύο γονέων στη φροντίδα των παιδιών μετά τη διάσταση ή το διαζύγιο. Οι πιέσεις όμως στο εσωτερικό της περίφημης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, αλλά και οι πιέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ είναι σφοδρότατες και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Την κατεύθυνση του αναχρονισμού και του δόγματος να μην αλλάξει τίποτα.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις που φθάνουν ως πληροφορίες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές: υπάρχουν συγκεκριμένα κυκλώματα, νομικοί και πολιτικοί κύκλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας και το επιστρέφουν πίσω στο υπουργείο δήθεν για βελτιώσεις.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι επιχειρούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

Να απαλειφθούν από το νόμο ο ίσος χρόνος ανατροφής, η εναλλασσόμενη κατοικία και το 1/3 του χρόνου επικοινωνίας ώστε να μην οδηγεί απαραίτητα σε διανυκτερεύσεις. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η συνεπιμέλεια δεν θα είναι ο κανόνας άλλα η εξαίρεση και κάποιοι πιέζουν να νομοθετηθεί η εξαίρεση!

Οι σφοδρές συγκρούσεις προκαλεί το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας, έφεραν στο φως τον ύποπτο ρόλο διαφόρων νομικών οι οποίοι/οίες εκπροσωπούν κατά κύριο λόγο φεμινιστικές οργανώσεις.

Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ένα ολόκληρο σύστημα βάλλει και στοχοποιεί κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα λέγοντας ότι ο τελευταίος δήθεν έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το timing της στοχοποίησης του υπουργού με ψεύδη και λάσπες δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας θα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

Το μέγα ερώτημα είναι αν μπορεί τελικά μια μικρή κάστα νομικών και οργανώσεων να βάζει απέναντί της ολάκερη την ελληνική κοινωνία. Διότι αν το νομοσχέδιο καταλήξει σε φιάσκο τότε όλοι αυτοί που υπερασπίζονται την στασιμότητα και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών θα έχουν απέναντί τους μπαμπάδες, μαμάδες, γιαγιάδες, παππούδες, αλλά και τις ψυχές μικρών παιδιών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψει στις πιέσεις όλων αυτών των νομικών και πολιτικών παράκεντρων που λειτουργούν προς ίδιον όφελος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσιάρας για συνεπιμέλεια: Η καινοτομία του νομοσχεδίου προς το συμφέρον των παιδιών

Συνεπιμέλεια: Επιτέλους αφήστε τον πατέρα να κάνει το καθήκον του