ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Πώς επιδρούν οι μεταλλάξεις στα παιδιά

Κορονοϊός - Σχολεία: Πώς επιδρούν οι μεταλλάξεις στα παιδιά

«Το πρόβλημα εντείνεται από τις μεταλλάξεις του ιού, αφού η βρετανική μετάλλαξη βοηθά στην πιο γρήγορη εξάπλωση της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ.

Με τα κρούσματα να παραμένουν σε τετραψήφια νούμερα, τις μεταλλάξεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία να έχουν πάρει την ανιούσα, έκδηλη είναι η ανησυχία και για τα αυξημένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε παιδιά και σχολικές αίθουσες, με ορισμένους από τους ειδικούς να συνιστούν κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Δύσκολες οι αποφάσεις για τα σχολεία

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τα σχολεία είναι δύσκολες.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η μετάδοση του ιού στα παιδιά δε γίνεται εντός των σχολικών αιθουσών αλλά «στο σπίτι του μαθητή, ή οι ενήλικες είναι εκείνου που μεταδίδουν τη λοίμωξη στα παιδιά».

Το πρόβλημα εντείνεται από τις μεταλλάξεις του ιού, αφού η βρετανική μετάλλαξη βοηθά στην πιο γρήγορη εξάπλωση της πανδημίας.
Ωστόσο, τα «παιδιά που νόσησαν ήταν ασυμπτωματικά, αφού το χαρακτηριστικό του βρετανικού ιού είναι η ταχύτερη μετάδοση αλλά δεν κάνει βαρύτερη λοίμωξη».

Οποιεσδήποτε νέες αποφάσεις αφορούν τα σχολεία, θα εξεταστούν στη συνεδρίαση των επιδημιολόγων της Παρασκευή, αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχονται αλλαγές στις αναστολές - Σε ποιους εργαζόμενους κόβεται η ενίσχυση