ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις εντατικές - Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις εντατικές - Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, μίλησε στο Newsbomb.gr για το πόσο θα διαρκέσει το καθολικό Lockdown στην Αττική, αλλά και για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ σχετικά με την κατάσταση στην Αττική καθώς παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί με το σκληρό lockdown, δεν έχουν φανεί μέχρι στιγμής τα πολυπόθητα αποτελέσματα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Αντίστοιχα η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική, να είναι σχεδόν γεμάτες, καθώς απομένουν μόνο 23 κενές

Τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε σταθερά υψηλά επίπεδα με το κέντρο της Αθήνας να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, ξεπερνώντας μάλιστα σε κρούσματα όλες τις περιφέρειες της χώρας (εκτός της Αττικής).

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε, «φοβόμαστε αρκετά για την Αττική, έχουμε καλύψει το ανώτατο όριο των κλινών ΜΕΘ Covid στην Αττική. Ο μέσος όρος των ασθενών που χρειάζεται νοσηλεία στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται σε ηλικίες από 40 έως 60 ετών. Υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις εντατικές».

Σχετικά με τον αν αποδίδουν τα μέτρα στην Αττική, επισήμανε πως, «δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμα στο 100%, τα αποτελέσματα των αυστηρών μέτρων θα αρχίσουν να αποδίδουν τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να σας πω με κάθε επιφύλαξη είναι πως θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην Αττική.

«Η ενδεχόμενη παράταση του lockdown στην Αττική, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Δεν βρίσκω τον λόγο αν όλοι οι πολίτες τηρούν πιστά τα μέτρα να οδηγηθούμε σε κάτι τέτοιο. Παράλληλα όμως δεν μπορώ και να το αποκλείσω διότι και στο παρελθόν είχαμε βρεθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις», είπε ξεκάθαρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.