ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα - Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 42χρονου ορειβάτη: «Δεν μπορώ να το δεχθώ»

Πάρνηθα - Τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 42χρονου ορειβάτη: «Δεν μπορώ να το δεχθώ»
IN TIME

Τραγικό «τέλος» βρήκε ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί της Κυριακής από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ - Συγκλονισμένη είναι η οικογένειά του

Η μητέρα του αδικοχαμένου Φώτη, μίλησε στον Alpha, σχολιάζοντας ότι η αγάπη του για αυτό το άθλημα, δυστυχώς του στέρησε τη ζωή.

Συγκλονισμένοι είναι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, αφού όπως λένε ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί. «Είχε γυρίσει όλο τον κόσμο. Έχει πάει στο Έβερεστ, έχει πάει στις Άλπεις. Ήταν η μεγάλη του αγάπη αυτή» τονίζει η μητέρα του.

Και προσθέτει: «Το αγαπούσε πάρα πολύ αυτό το άθλημα, αλλά και πέρα από αυτό έδινε την βοήθεια του. Με την έννοια ότι βοήθησε πάρα πολύ στο Μάτι, βοήθησε πάρα πολύ γενικά όταν οι άνθρωποι γενικά κινδύνευαν σε καταδύσεις ή σε κάποια ορειβασία. Τον ειδοποιούσαν και πάντα πήγαινε να βοηθήσει».

«Ο πόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος, αβάσταχτος. Νιώθεις ότι έχεις αδειάσει μέσα σου εντελώς» δηλώνει συγκλονισμένη η μητέρα του 42χρονου. «Το ξαφνικό είναι πάρα πολύ μεγάλο, διότι μια αρρώστια σου δίνει τα χρονικά περιθώρια να συνηθίσεις σε αυτή την ιδέα. Το ξαφνικό όμως είναι κάτι που σε σκοτώνει. Είναι κάτι που δεν μπορείς να συνηθίσεις» προσθέτει.

«Δεν μπορώ να το δεχθώ. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ένα όνειρο» συνεχίζει και καταλήγει, λέγοντας: «Εύχομαι να έφυγε χαρούμενος, γιατί έκανε κάτι που αγαπούσε πάρα πολύ. Όμως αυτό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τον δικό μου και του πατέρα του, και γενικά όλης της οικογένειας».

Το χρονικό του απεγκλωβισμού

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου ορειβάτη, ο οποίος έχασε την ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου, στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του πολύ δύσβατου σημείου.

Για τον σκοπό αυτό μετέβη στο φαράγγι και δεύτερη ομάδα το πρωί, αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί από τα πεζοπόρα τμήματα. Κατόπιν αυτού κλήθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα με το οποίο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού, το οποίο επιχειρεί μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning ((κατάβαση σε φαράγγι με νερό).

Αυτόν τον καιρό το φαράγγι της Γκούρας έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού αλλά και των πηγών.

Όπως είπε ο αρχηγός της ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και πως έπεσε στο κενό ο 42χρονος, αλλά μόλις συνέβη το γεγονός ειδοποίησαν αμέσως μέσω του 112, λόγω του ότι δεν έχουν σήμα τα κινητά στην περιοχή και στήθηκε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, ενώ μετά την ανάσυρση της σορού θα γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν αν ο θάνατος προκλήθηκε από την πτώση ή από κάποια άλλη αιτία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις