ΕΛΛΑΔΑ

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορoνοϊό μετατρέπεται το Σισμανόγλειο

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορoνοϊό μετατρέπεται το Σισμανόγλειο

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία «ΝΙΜΙΤΣ» και «Ερρίκος Ντυνάν»

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού. Το υπουργείο Υγείας βάζει «φρένο» στις διακομιδές περιστατικών covid στην Αττική και μετατρέπει το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε νοσοκομείο κορωνοϊού.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ» και το «Ερρίκος Ντυνάν» δε θα δέχονται πλέον περιστατικά covid προκειμένου να σηκώσουν το βάρος για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που δε θα μπορεί να διαχειριστεί το Σισμανόγλειο. Υπάρχουν συζητήσεις να μετατραπεί σε νοσοκομείο κορωνοϊού και το «Τζάνειο», όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Το πρωί σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζητήθηκαν όλα τα έκτακτα μέτρα που θα παρουσιάσει αύριο επισήμως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή, οι διακομιδές σε νοκοσομεία της Αττικής από νομούς που συνορεύουν με το λεκανοπέδιο, σταμάτησαν. Η οδηγία για το «πάγωμα» αφορά τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε απλές κλίνες covid. Πρόκειται για περιστατικά από την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λειβαδιά και τη Θήβα. Πλέον στα νοσοκομεία της Αττικής έρχονται μόνο τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση.

Με πληροφορίες από Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομακτική έκρηξη με 1.159 νέα στην Αττική – Ξεπέρασε τα 300 η Θεσσαλονίκη