ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα: Αλλάζουν οι ώρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα: Αλλάζουν οι ώρες
Intime News

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη και κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίαζε από το πρωί της Τετάρτης (03/03), φέρεται να εισηγήθηκε συγκεκριμένα μέτρα στην κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, που θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι ειδικοί εισηγήθηκαν τρία μέτρα προς την κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Εφαρμογή χιλιομετρικού ορίου στην κινητικότητα για ψώνια αλλά και για την μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες.
  • Χρήση του κωδικού 6 για τα SMS στο 13033 (για άθληση) να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 19.00 αντί για τις 18.00 που ίσχυε έως τώρα.

Αυτό σημαίνει πως το γενικό lockdown δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, με την ίδια την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να επισημαίνει νωρίτερα πως δεν είναι δυνατό να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεπεράσουν ξανά τα 2.000.

«Τα νέα δεν είναι καλά και σήμερα. Υπάρχει τάση για να ξεπεράσουμε τον αριθμό κρουσμάτων των δύο προηγούμενων ημερών», αναφέρουν στο Newsbomb.gr κύκλοι του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει συνεχώς σε αριθμό κρουσμάτων. Ανησυχία επικατεί επίσης και στους νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Αχαΐας και Εύβοιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Η στιγμή που τα ρίχτερ «χτυπάνε» - Συγκλονιστικά βίντεο