ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβλεψη Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα

Πρόβλεψη Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της εξάπλωσης του Covid - 19 στην χώρα μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης - Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή την εβδομάδα, εκτός απροόπτου θα έχουμε την κορύφωση της πανδημίας.

Αισιόδοξες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, όλα δείχνουν πώς αυτή την εβδομάδα θα έχουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα και από την επόμενη εβδομάδα θα παρατηρηθεί - εκτός απροόπτου - μείωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο προχωράει ο εμβολιασμός και ζεσταίνει ο καιρός, θα πάμε σε μία κατάσταση πιο ομαλή, ίσως με κάποια εστιασμένα μέτρα απομόνωσης σε συγκεκριμένες περιοχές, «αν υπάρξει πρόβλημα».

Τέλος, εκτίμησε πως από τα μέσα Απριλίου η χώρα θα βγει σε ένα ξέφωτο. Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το φετινό Πάσχα ανέφερε ότι και λόγω των εμβολιασμών τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με πέρσι.

Βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο από την αρχή της πανδημίας

Στη διαπίστωση ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο από την αρχή της πανδημίας, τουλάχιστον για την Αττική, προέβη χθες 3/3 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο όποιος εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πίεσης που δέχεται πλέον το σύστημα Υγείας λόγω των αυξημένων περιστατικών κορονοϊού.

«Η πίεση πλέον το ΕΣΥ βρίσκεται όσον αφορά την Αττική, στο βαθύ κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά και γι' αυτό «θα πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο το σχέδιο έκτακτης ανάγκης» το οποίο είχε σχεδιαστεί από την αρχή της πανδημίας και είχε εφαρμοστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλονίκης.

«Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία μας, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το Σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού», είπε με έμφαση ο Β.Κικίλιας.

Δυστυχώς, προσέθεσε, «νεότεροι άνθρωποι φτάνουν στη διασωλήνωση, παρότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα» και καταγράφεται ταχεία διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «παρατηρείται σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη χώρα μας, που διασπείρεται ταχέως μολύνοντας τον γενικό πληθυσμό, ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο ή ηλικιακή ομάδα».

Το σύστημα Υγείας στην Αττική είναι στα όρια του, καθώς ήδη νοσηλεύονται σε αυτό 1.528 ασθενείς covid σε απλές κλίνες, είπε ο Β.Κικίλιας και προσέθεσε ότι εδώ και 19 μέρες έχουν αναπτυχθεί επιπλέον 449 απλές κλίνες covid και 90 κλίνες ΜΕΘ covid.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.