ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κατάσταση «πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής - Διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Κορονοϊός: Κατάσταση «πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής - Διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Από το πρώτο φως της σημερινή ημέρας, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως το Ιπποκράτειο, ο Ερυθρός Σταυρός, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο είναι τραγική αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Εκρηκτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία λειτουργούν πλέον στα όριά τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ οι δείκτες συνεχίζουν να μην βελτιώνονται και πλέον το σκηνικό στα νοσοκομεία είναι «πολεμικό».

Την ίδια ώρα προβληματισμό σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού που έχουν εκτινάξει τα νέα κρούσματα, ενώ αύξηση εξακολουθούν να εμφανίζουν οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αξιολογήσουν την τρέχουσα εβδομάδα την τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου την ερχόμενη Παρασκευή (12/3) να προχωρήσουν προς τις ανάλογες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Από το πρώτο φως της σημερινή ημέρας, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως το Ιπποκράτειο, ο Ερυθρός Σταυρός, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο είναι τραγική αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι το «σύστημα υγείας έχει υποστεί ήττα».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση έλεγχος έχει χαθεί, καθώς στα παραπάνω νοσοκομεία, υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι έχουν ανακατευτεί με ύποπτα κρούσματα, ακόμα και με ασθενείς με ασθενείς με άλλα νοσήματα. «Στα επείγοντα περιστατικά οι ασθενείς ύποπτα-κρούσματα, περιμένουν πάνω από 8 ώρες να εξυπηρετηθούν με πυρετό και βήχα».

Η διασπορά του κορονοϊού εντός των νοσοκομείων έχει επεκταθεί ακόμα και στις καρδιολογικές κλινικές, ενώ η έλλειψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι μεγάλη. «Διασωληνωμένα περιστατικά σε θαλάμους κλινικών κορονοϊου ψάχνουν ΜΕΘ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δυο περιστατικά διασωληνωμένων σε Ασκληπιείο και Θριάσιο οι οποίο περιμένουν σε απλές κλίνες COVID προκειμένου να μεταφερθούν σε ΜΕΘ, οι οποίες είναι όλες κατειλημμένες.

Παράλληλα όπως γνωστοποιείται αναφορικά με την πληρότητα των ΜΕΘ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής:

  • Θριάσιο: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. Δυο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
  • Αττικό. 43 ασθενείς στις 43 κλίνες.
  • Ασκληπιείο: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες - Δυο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
  • Αγία Όλγα: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες
  • Σισμανόγλειο: 14 Ασθενείς στις 14 κλίνες
  • Ερυθρός Σταυρός: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες
  • Γεννηματάς:16 ασθενείς στις 16 κλίνες
  • Νίμιτς: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες
  • Ιπποκράτειο: 7 ασθενείς στις 7 κλίνες
  • Κενές ΜΕΘ υπάρχουν στον Ευαγγελισμό στο ΚΑΤ και στο Σωτηρία οι οποίες συνολικά φτάνουν τις 15.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το έγκλημα της Χαλάστρας: Της είπε πως θα «κλεφτούν» και την έριξε στον Αξιό ποταμό