Αλί Λαριτζανί: Πώς οι Ισραηλινοί εξόντωσαν το νούμερο 2 του ιρανικού καθεστώτος
Οι Ισραηλινοί είχαν πληροφορίες για το που θα βρισκόταν το βράδυ της Δευτέρας ο Λαριτζανί
Στο στόχαστρο των Ισραηλινών ήταν εδώ και καιρό ο γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, που σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ επιβεβαίωσε ότι Αλί Λαριτζάνι, έχει σκοτωθεί. «Ο Λαριτζάνι και ο διοικητής της Μπασίτζ εξοντώθηκαν μέσα σε μια νύχτα και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον επικεφαλής στο πρόγραμμα εξόντωσης, τον Χαμενεΐ, και όλα τα εξοντωμένα μέλη του άξονα του κακού, στα βάθη της κόλασης», δήλωσε ο Κατζ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ, η επιχείρηση για τη δολοφονία του Λαριτζανί προγραμματιζόταν να γίνει το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα αλλά την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε.
Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 μεταδίδει ότι το απόγευμα της Δευτέρας οι Ισραηλινοί έλαβαν πληροφορίες ότι ο Λαριτζανί θα βρισκόταν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σε ένα από τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα. Δεν πρόκειται δηλαδή για την μόνιμη, επίσημη κατοικία του. Ο Λαριτζανί βρισκόταν στο σπίτι που χτυπήθηκε από την ισραηλινή αεροπορία μαζί με τον γιο του.

Ο Αλί Λαριτζανί
APΟ Αλί Λαριτζανί επί χρόνια ήταν το «δεξί χέρι» του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στις 28 Φεβρουαρίου. Θεωρείται το νούμερο δύο της ιρανικής ηγεσίας μετά τον ανώτατο ηγέτη, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ.
Το γραπτό μήνυμα του Λαριτζανί
Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της δολοφονίας από το Ισραήλ οι λογαριασμοί του Λαριτζανί στο Telegram και το X δημοσίευσαν γραπτό μήνυμά του. Το χειρόγραφο μήνυμα του Λαριτζανί, το οποίο αναμετέδωσαν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, τιμά τη μνήμη των Ιρανών ναυτικών που σκοτώθηκαν σε πρόσφατη αμερικανική επίθεση. Η κηδεία τους αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα.
IDF: Ανακοίνωσαν την δολοφονία του διοικητή της ιρανικής οργάνωσης Μπασίτζ
Νωρίτερα οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι είναι νεκρός και ο διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ, η οποία λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.
Συγκεκριμένα οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι σκότωσαν στις νυχτερινές επιδρομές, τον διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ, Γκολαμρεζά Σολεϊμανί.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Γκολαμρεζά Σολεϊμανί σκοτώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε σκηνή σε υπαίθριο στρατόπεδο που έφτιαξε η οργάνωση Μπασίτζ αφού πολλά αρχηγεία της καταστράφηκαν σε επιθέσεις.
Επιπλέον, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αναπληρωτή διοικητή της Μπασίτζ και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της παραστρατιωτικής οργάνωσης, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.
Η συγκεκριμένη οργάνωση, στην οποία ήταν επικεφαλής ο νυν ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ εδώ και χρόνια είναι από τις βασικές δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην άγρια καταστολή Ιρανών διαδηλωτών.

Ο διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Μπασίτζ, Γκολάμρεζα Σολεϊμανί.
.
Διαβάστε επίσης