ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βουλή: Τρεις φορές απορρίφθηκε το αίτημα για φανάρι στη Β. Σοφίας

Τροχαίο Βουλή: Τρεις φορές απορρίφθηκε το αίτημα για φανάρι στη Β. Σοφίας

Το συνοδευτικό όχημα έπρεπε να είχε μπει από τη λεωφόρο Αμαλίας

Τρεις φορές η Βουλή από το 2012 είχε ζητήσει να υπάρξει μέριμνα είτε με εναέριο φανάρι, είτε με τροχονόμο στον κόμβο της Βασιλίσσης Σοφίας, ωστόσο μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 και το 2014 η Βουλή κατέθεσε αίτημα στην Τροχαία Αττικής για τοποθέτηση αριστερόστροφου φαναριού στο σημείο. Η Τροχαία προώθησε το αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία και το απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το αίτημα από τη Βουλή επανήλθε το 2020 και αφού είχε απορριφθεί το αίτημά της για φανάρι, ζήτησε να γίνει οτιδήποτε προκειμένου να γίνει η διευκόλυνση, δηλαδή να υπάρχει στο σημείο μόνιμα ένας τροχονόμος για να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων.

Κάποιες ημέρες της εβδομάδας στο σημείο υπάρχει τροχονόμος, ωστόσο την ημέρα του τροχαίου με τον βαρύτατο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσονα, δεν υπήρχε κανείς.

Ο οδηγός έπρεπε να μπει από άλλη είσοδο

Όπως μετέδωσε το Star, το συνοδευτικό αυτοκίνητο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη έπρεπε να είχε μπει στον χώρο της Βουλής από το πάρκινγκ της λεωφόρου Αμαλίας.

Αυτή είναι η οδηγία που δίνεται στα συνοδευτικά αυτοκίνητα, κάτι ωστόσο που δε συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»