ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εμβολιασμός κατά προτεραιότητα στα ειδικά σχολεία

Κορονοϊός: Εμβολιασμός κατά προτεραιότητα στα ειδικά σχολεία

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό, μπορούν να προγραμματίσουν άμεσα τα ραντεβού τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή https://emvolio.gov.gr/.

Τον εμβολιασμό, κατά προτεραιότητα, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για τους Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) καθώς και τους μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω (μέσω των γονέων & κηδεμόνων τους), που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό, να προγραμματίσουν άμεσα τα ραντεβού τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για το εμβόλιο.

Μετά και τον θάνατο μαθητή ειδικού σχολείου από κορονοϊό, το υπουργείο αποφάσισε τον άμεσο εμβολισμό όλων των εμπλεκόμενων με τα Ειδικά σχολεία τα οποία λειτουργούν δια ζώσης όλο αυτό το διάστημα που τα υπόλοιπα σχολεία έχουν διακόψει τη δια ζώσης φοίτηση. Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας είχε προσκαλέσει τους ως άνω δικαιούχους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό. Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την παρούσα εμβολιαστική περίοδο όλων εκείνων που υπέβαλαν αίτηση για εμβολιασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Εύκολα θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα