ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη και την Πέμπτη

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη και την Πέμπτη

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για την Εργατική Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021:

Στα Λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία που θα έχει ως συνέπεια να εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια. Σύμφωνα με ενημέρωση από τα ΚΤΕΛ Κορίνθου, Εύβοιας, Θηβών, τα αστικά δρομολόγια που τους έχουν ανατεθεί αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Τις υπόλοιπες ώρες αναμένεται πως δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε της αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας (καθώς και των υπόλοιπων δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα) λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας της απεργίας ισχύει αναστολή νυχτερινών δρομολογίων από το προηγούμενο βράδυ στη γραμμή της Χαλκίδας.

Στα Τρόλεϊ και τη γραμμή του ΗΣΑΠ δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για συμμετοχή σε απεργία.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021:

Στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Στη γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Στα Τρόλεϊ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία

Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Στα Λεωφορεία δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για απεργία, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών στην 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να εκτελεστούν μειωμένα δρομολόγια.

Πηγή: athenstransport.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γέμισαν τα «τραπεζάκια» έξω - «Βροχή» οι κρατήσεις