ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία στα ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη (6/5)

Απεργία ΜΜΜ
INTIME NEWS

Απεργίες είναι προγραμματισμένες από τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας έχει προγραμματίσει απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα όλα τα πλοία στις 6 Μαΐου

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Μαΐου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ανακοίνωσε σήμερα, ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των 13 ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας στις 6 Μαΐου 2021 και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα λύματα - Ευχάριστα νέα για 9 από τις 11 περιοχές