ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: 712 νέες μολύνσεις στην Αττική και 150 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά

Κρούσματα σήμερα: 712 νέες μολύνσεις στην Αττική και 150 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά
AP

Κρούσματα σήμερα: Σε χαμηλές «πτήσεις» οι σημερινές νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λόγω των λίγων τεστ που διενεργήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο - Σταθερά πρώτη η Αττική... «εκτόξευση» στο Μεσολόγγι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Κυριακή (9/5) 1.428 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 51, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι 728.

Η Αττική παραμένει και σήμερα πρώτη σε αριθμό νέων κρουσμάτων, φτάνοντας σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ τις 712 νέες μολύνσεις. Η μεγαλύτερη διασπορά παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας με 244 νέα κρούσματα ενώ ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθήνας και ο Νότιος Τομέας Αθήνας με 105 και 89 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 64
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας 76
  • Δυτική Αττική 47
  • Δυτικός τομέας Αθήνας 105
  • Κεντρικός Τομέας Αθήνας 244
  • Νήσων 2
  • Νότιος Τομέας Αθήνας 89
  • Πειραιάς 85

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Τα νέα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν σταθερά υψηλά, με την Θεσσαλονίκη να καταγράφει σε ένα 24ωρο 150 νέες μολύνσεις. Προβληματισμό σε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση προκαλεί παράλληλα, η εκτόξευση των νέων κρουσμάτων στο Μεσολόγγι όπου σήμερα καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία 82 νέα κρούσματα. Ακολουθούν η Λάρισα με 46 και η και η Αχαϊα με 45.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 1.428 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 1 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πίνακας 2: Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή
ενότητα στις 09 Μαΐου 2021

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 09 Μαΐου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες).

Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 09 Μαΐου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.428 νέα, 728 διασωληνωμένους και 51 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ