ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Συναγερμός από τον πενταπλασιασμό των κρουσμάτων σε μια εβδομάδα – Πού αποδίδεται

Μεσολόγγι νοσοκομείο

Συναγερμός για το Μεσολόγγι μετά τον πενταπλασιασμό των ενεργών κρουσμάτων σε διάστημα μιας εβδομάδας

Μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων του Μεσολογγίου καθώς διαπιστώθηκε ότι σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού πενταπλασιάστηκαν και έχουν φτάσει τα 233.

Στην περιοχή βρέθηκαν την Κυριακή κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους προκειμένου να αποτυπωθεί ακόμα καλύτερα η έκταση της διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Μεσολόγγι θα μείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τρείς είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι.

  • Ο πρώτος ήταν κάποια υπαίθρια κορονο-πάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα με την συμμετοχή δεκάδων νεαρών,
  • Ο δεύτερος είναι οι αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προφύλαξης και φυσικά δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό.
  • Ο τρίτος ήταν ότι κάποιοι ιερείς σε ναούς τη περιοχής ζητούσαν από τους πιστούς να μην φορούν μάσκες ενώ έμπαιναν στις εκκλησίες.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου στο Newsbomb.gr

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Κωνσταντίνος Λύρος, υπογράμμισε στο Newsbomb.gr ότι σημαντικό ρόλο στην αύξηση έπαιξε η χαλάρωση και η κόπωση του πληθυσμού, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο ιός είναι δίπλα μας, πρέπει να λάβουμε προσωπικά μέτρα ασφαλείας, η ατομική ευθύνη είναι πολύ σημαντική».

Ερωτώμενος για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και αν παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή ο δήμαρχος ανέφερε «μετακινήσεις υπήρξαν και από άλλες περιοχές. Σίγουρα έγιναν και οπωσδήποτε υπήρξε απροσεξία από ορισμένους. Όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες ενέχουν πάντα το κίνδυνο όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις και όταν δεν φοράμε μάσκα».

Σύμφωνα με τον κ. Λύρο η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι μια αλλά «εστιάζεται στην κόπωση των πολιτών σε συνδυασμό με την χαλαρότητα η οποία υπήρξε κατά την εορταστική περίοδο που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα όπως έπρεπε», ενώ συμπλήρωσε «θα την διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση και θα την ξεπεράσουμε. Σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός, που προχωράει κανονικά, αλλά και ο καιρός».

Tέλος για την πίεση που ασκείται στο σύστημα Υγείας της περιοχής ο κ Λύρος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά οριακή, «ακόμα αντέχουμε και για ακριβώς αυτό το λόγο πήραμε τα μέτρα, να μην ανοίξουν τα σχολεία και να επανεξεταστεί η κατάσταση. Χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Χτυπά ξανά το κουδούνι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια – Επιστροφή με όπλο τα self test