ΕΛΛΑΔΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: Ανησυχώ για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Σωτήρης Τσιόδρας: Ανησυχώ για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

«Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας

Μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό τομέα, αποτελεί το σταδιακό άνοιγμα που επιχειρεί η κυβέρνηση με την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο που η χώρα έχει ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους ξένους τουρίστες.

Τόσο τα self test όσο και ο εμβολιασμός του πληθυσμού ο οποίος προχωρά γοργά και εντός του χρονοδιαγράμματος με έμφαση να δίνεται στις νησιωτικές περιοχές, είναι το σχέδιο με το οποίο τους επόμενους μήνες θα πορευτεί η χώρα ώστε να διατηρήσει την επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων.

Αυτό όμως δεν μπορεί αν επιτευχθεί χωρίς να τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας, για τα οποία τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και κυβερνητικοί παράγοντες διατυμπανίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά.

Γι αυτό τον λόγο άλλωστε και ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σε μήνυμά του προς τους πολίτες προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους, τονίζοντας ότι η πανδημία συνεχίζει να είναι εδώ και η χαλάρωση που παρατηρείται δεν μπορεί να επιτραπεί.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και αφορούν κυρίως τους επαγγελματίες της εστίασης-λιανεμπορίου αλλά και των μετακινήσεων, λόγω του ανοίγματος των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Όπως είπε θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για την επιβολή του νόμου, καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Η απολογία που δεν απέτρεψε την προφυλάκισή του - Τι υποστήριξε