ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιες περιοχές θα κλείσουν τα σχολεία την Πέμπτη λόγω καύσωνα

Δημοτικά σχολεία
Intime News

Η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ύψη και έτσι πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά την Πέμπτη (24/6) στις περιοχές που ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Λαμιέων, δήμου Θηβαίων, του δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και του δήμου Λεβαδέων, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα.

Κλειστά στη Λαμία

Ανακοίνωση του δήμαρχου Λαμιέων αναφέρει ότι κλειστά θα παραμείνουν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά την Τετάρτη 23 Ιουνίου και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, καθώς δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου:

Σας ενημερώνουμε, για τη διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά) για την Τετάρτη 23 Ιουνίου και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για τις δύο αυτές ημέρες, λόγω καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν σε όλη την χώρα και θα επηρεάσουν δυσμενώς και την περιοχή μας, καθώς και για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι στα εν λόγω σχολεία δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19.

Κλειστά στη Θήβα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμαρχου Θηβαίων Ευθύμιου Καραΐσκου, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα.

Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά και στη Λειβαδιά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας (καύσωνας), τα σχολεία της Α’ θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα.

Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Με απόφαση του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά) στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Οδηγίες προς τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα

Στο μεταξύ, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας στο πλαίσιο των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα τις επόμενες ημέρες, συστήνει στους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στη ζέστη.

Ειδικά, οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, σύμφωνα με την Ένωση Πνευμονολόγων, καλό θα ήταν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα πνευμονολόγο. Επιπρόσθετα, η επαρκής ενυδάτωση, η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, καθώς και η αποφυγή της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, αποτελούν τους βασικούς κανόνες για την προστασία του οργανισμού.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε εντολή διεξαγωγής προληπτικών ελέγχων για την αποφυγή της καταπόνησης των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κλιματιζόμενοι χώροι για τους άστεγους

Την λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων για τους άστεγους, με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ζήτησε ο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τους Δήμους ανά την Επικράτεια, ενόψει του επερχόμενου καύσωνα.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να ορισθούν από τον εκάστοτε Δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμα για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από 10:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την ενημέρωση των αστέγων, καθώς και για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/. Επίσης συστήνεται να εξεταστεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, διεξαγωγής rapid tests πριν την είσοδο στους οριζόμενους χώρους.

Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται, επιπλέον, η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr και τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη για συνεργασία των Δήμων με άλλες Υπηρεσίες και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ιδίως για την ενεργοποίηση εθελοντών, με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου παροχής υπηρεσιών έκτακτης παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ο καταιγισμός ερωτήσεων στον πιλότο, οι ευθύνες στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού