ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για έναν άγγελο που τον έλεγαν Αναστασία: Ο αγώνας της οικογένειας και η μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη για έναν άγγελο που τον έλεγαν Αναστασία: Ο αγώνας της οικογένειας και η μάχη με τον καρκίνο
Καλό παράδεισο Αναστασία! Ήσουν ένα άγγελος

Η 7χρονη Αναστασία υπήρξε «μαχήτρια», πάλεψε σκληρά με νύχια και με δόντια, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της. Όμως, ο «αγώνας» ήταν άνισος, η επάρατη νόσος αμείλικτη και έτσι την ημέρα που οι γονείς της είχαν την επέτειο γάμου τους, το αγγελούδι τους, η Αναστασία, «έφυγε», πέταξε μακριά από την αγκαλιά τους σε άλλους ουρανούς.

Η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, η «μάχη» της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο, άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή, νικημένη από μια σπάνιας μορφής επιθετικού παιδικού καρκίνου.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό γεγονός, δεκάδες άνθρωποι, άγνωστοι στην οικογένεια θέλησαν να τους συμπαρασταθούν, γράφοντας ένα μήνυμα, μία ευχή στα social media για τον χαμό ενός αγγέλου, που τον έλεγαν Αναστασία.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η μητέρα της μικρής Αναστασίας και αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου με ένα μήνυμα στο facebook.

Όπως αναφέρει στο ποστ, η μικρή Αναστασία έφυγε από τη ζωή την ημέρα της επετείου του γάμου της με τον Ηλία Τριανταφυλλάκη.

«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Ηλία Ντριανταφυλλάκη και σήμερα διάλεξε η κόρη μας, το παρανυφάκι μας να φύγει από τη ζωή. Η Αναστασία Πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για την νεράιδα και ξέρω πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια..», ανέφερε στο μήνυμα της η μητέρα της Αναστασίας.

Η άνιση μάχη με τον πιο επιθετικό καρκίνο

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε με την πλέον πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg-, διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση.

Οι γιατροί τότε τους είπαν ότι της απομένουν μόλις έξι μήνες ζωής.

Οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, θέλησαν να εξαντλήσουν ακόμα και το πιο μικρή ελπίδα για τη θεραπεία της. Έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες.

Το κόστος ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.

Το κύμα αλληλεγγύης που ξεκίνησε από την Καλαμάτα, απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης – Support Anastasia.

Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ.

Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της μικρής Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που στήριξε τον αγώνα της 7χρονης κόρης τους.

Ραγίζει καρδιές η Έρρικα Πρεζεράκου: Μην μας κοιτάς εδώ που κλαίμε

Η θεία της, Έρρικα Πρεζεράκου όλο αυτόν τον καιρό προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία της μικρής Αναστασίας.

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση της αδερφής της, η Έρρικα Πρεζεράκου είπε και εκείνη το δικό της αντίο στην μικρή Αναστασία.

Με μία συγκινητική ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την αποχαιρέτησε: «Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα, θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη».

Αναλυτικά όσα έγραψε η πρώην αθλήτρια

«Σήμερα θα πας να συναντήσεις τους φίλους σου τα υπόλοιπα αγγελακια εκεί στο Παράδεισο. Χαρές και γέλια που θα κάνετε .. παιχνίδια πολλά θα έχουν εκεί για σένα να ξέρεις Αναστασια μου ..

Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα, θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη.

Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου… μην μας δίνεις σημασία, από χαρά είναι αγάπη μου που έκανες ότι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός .. από χαρά είναι τα δάκρυα μας που είχαμε την τιμή να δούμε πως είναι οι νεράιδες… και ποσό μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα...

Δεν θα σου πω αλλά λόγια .. θα μπω σε σιωπή.. μπας και ακούσω το σιγοτραγουδισμα σου από εκεί ψηλά που θα παίζεις. Καλό Παράδεισο Αναστασία μου» έγραψε.