ΕΛΛΑΔΑ

Η δέσμευση του Πύρρου Δήμα στον Θοδωρή Ιακωβίδη

Η δέσμευση του Πύρρου Δήμα στον Θοδωρή Ιακωβίδη

O Θοδωρής Ιακωβίδης συγκλόνισε και συγκίνησε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του ότι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, αναγκάζεται να αποσυρθεί από το άθλημα της άρσης βαρών.

Η δημόσια εξομολόγηση του αθλητή μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προκάλεσε κινητοποίηση τόσο από τους χρήστες των social media, όσο και από την πολιτεία, ενώ θέση για το θέμα πήρε δημόσια και ο σπουδαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Μιλώντας στο DEBATER ο Πύρρος Δήμας τόνισε ότι έχει “μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για τα προβλήματα στην άρση βαρών. Τώρα πια είναι κατάντια. Όταν το 2015 κόπηκε το 95% του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας με το έτσι θέλω, γιατί έτσι γουστάρουμε, είναι λογικό να φτάσουμε, εδώ που φτάσαμε.”

Ως προς την αντίδραση του Θοδωρή Ιακωβίδη ο Πύρρος Δήμας σχολίασε: “Με το δίκιο του αντέδρασε ο Ιακωβίδης.” και προσέθεσε ότι θα γίνουν άμεσα “κάποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Υπάρχει ανταπόκριση από τον κύριο Αυγενάκη. Θα κρατήσουμε τον Θοδωρή με υποστήριξη και βοήθεια μέχρι το 2024. Θα ανακοινωνθούν τις επόμενες μέρες πράγματα για τον Θοδωρή.”

“Θα κρατήσουμε τον Ιακωβίδη μέχρι το 2024 με υποστήριξη”

Και προσέθεσε με νόημα: “Το θέμα είναι να μην θυμόμαστε τα προβλήματα κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα έχω πει πολλές φορές. Λυπάμαι που φτάσαμε ως εδώ”.

Στο ερώτημα για το αν βρέθηκε και μίλησε μαζί με τον Ιακωβίδη, ο Πύρρος Δήμας απάντησε: “Φυσικά! Είμαστε εδώ μαζί στο Ολυμπιακό Χωριό. Είναι απόφαση δική του αν θα συνεχίσει. Θα έχουμε ανακοινώσεις. Γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές ο Θοδωρής να μείνει και να γίνει αυτό που πρέπει.”

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Θοδωρής Ιακωβίδης δεν είναι άγνωστο. Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές νύξεις για την ελλιπή οικονομική ενίσχυση των αθλητών στην Ελλάδα που καλούνται ουκ ολίγες φορές να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα που χρειάζονται. Τα δάκρυα του Έλληνα αθλητή δεν άφησαν ασυγκίνητο τον αθλητικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο, που έσπευσαν να ταχθούν στο πλευρό του.

Πηγή: debater.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας! Έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα