ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Ραγίζει καρδιές 19χρονος εθελοντής – «Θέλουμε να ζήσουμε στο χωριό αλλά…»

19χρονος εθελοντής για τη φωτιά στην Εύβοια
O 19χρονος εθελοντής περιέγραψε την τραγωδία από τη φωτιά στην Εύβοια σε λίγες λέξεις
Twitter

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινεί ένας 19χρονος εθελοντής στη μάχη στο Πευκί ο οποίος σε λίγες λέξεις περιέγραψε το παράπονο των κατοίκων του νησιού

Το δράμα των κατοίκων της Εύβοιας από τη φωτιά στο νησί που καίει πλέον για έβδομη ημέρα περιέγραψε μέσα σε μερικές φράσεις ένας 19χρονος εθελοντής ο οποίος την Κυριακή έδωσε μάχη με τους υπολοίπους κατοίκους της περιοχής και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να σώσουν το χωριό από τις φλόγες.

Όταν τον πλησίασε δημοσιογράφος του ΟΡΕΝ για να τον ρωτήσει πώς αισθάνεται μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια ο 19χρονος απάντησε αφοπλιστικά: «Πως να αισθάνομαι; Καίγονται οι περιουσίες μας, έχουμε μεγαλώσει εδώ στο χωρίο από μικρά παιδιά, θέλουμε να ζήσουμε εδώ, αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε εδώ».

«Πως να ζήσουμε; Εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές, πως να ζήσουμε; Δεν βλέπετε γύρω; Αυτά τα πράγματα θα ξαναγίνουν μετά από 30-40 χρόνια. Θα είμαι 60 χρονών εγώ. Αναγκαστικά πρέπει να βρω κάποια άλλη λύση, να φύγω, να πάω στην Αθήνα, κάπου αλλού. Να βρω μια άλλη δουλειά» είπε φανερά συγκινημένος ο 19χρονος λίγο πριν να συνεχίσει τη δική του μάχη με τις φλόγες.

Η «μάχη» των κατοίκων με τις φλόγες μόνο ως ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί. Με κουβάδες νερό, κλαδιά στα χέρια, φτυάρια και σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες, προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να γλιτώσουν από τη φωτιά τις περιουσίες τους.

Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά έφτασε στο Πευκί, με τις φλόγες να προκαλούν μικρές ζημιές σε σπίτια. Τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι εθελοντές, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν τιτάνια μάχη.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ενώ ο περιφερειακός δρόμος του οικισμού λειτούργησε ως ζώνη πυροπροστασίας.

Δυστυχώς, η φωτιά άφησε στο πέρασμά της καμένα εκατοντάδες τεράστια πεύκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Ο δρόμος της φωτιάς - Το χρονικό μιας ιστορικής καταστροφής που «μαύρισε» τις ψυχές μας