ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Το Newsbomb.gr στην Εύβοια: «Ας γλιτώσουμε τουλάχιστον το χωριό» - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά
Λευτέρης Παρτσάλης

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη «κόλαση» στην Εύβοια - Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ των χωριών Αβγαριά και Γαλατσώνα - Κάτοικοι, Έλληνες πυροσβέστες μαζί με Σέρβους και Ρουμάνους δίνουν «μάχη» να μην ξεφύγει η φωτιά και κάψει το χωριό

Αποστολή: Λευτέρης Παρτσάλης

«Κόλαση» στην Εύβοια για 7η μέρα, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με κατοίκους των χωριών, που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα, δίνουν τιτάνια «μάχη» με ό,τι βρουν μπροστά τους για να περιορίσουν το μέτωπο.

Εικόνες του Newsbomb.gr από τη Γαλατσώνα:

Από το μεσημέρι της Δευτέρας έχει ξεσπάσει μία νέα αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, η οποία απειλεί να κάψει το χωριό. Όπως θα δείτε στα βίντεο και τις εικόνες που μεταφέρει από το χωριό ο Λευτέρης Παρτσάλης η κατάσταση είναι δραματική.

Εδώ και ώρες, οι Έλληνες πυροσβέστες μαζί με τους Σέρβους και τους Ρουμάνους καταβάλουν συγκλονιστική προσπάθεια για να κόψουν την πορεία της καταστροφικής φωτιάς, πριν αυτή φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν και αυτοί με κλαδιά και λάστιχα να σβήσουν τα μικρά καντηλάκια που καίνε διάσπαρτα. Οι μαρτυρίες τους στην κάμερα του Newsbomb.gr συγκλονιστικές...

Με δάκρυα στα μάτια και ένα κόμπο στο λαιμό αντικρίζοντας τη φωτιά, o κάτοικος του χωριού λέει στο Newsbomb.gr πως το μόνο που θέλουν είναι να σωθεί το χωριό τους, να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν εκεί.

Δείτε τη μαρτυρία που συγκλονίζει...

Οι συγκλονιστικές προσπάθειες Ρουμάνων και Σέρβων πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά στη Γαλατσώνα:

Κάτοικοι τόσο από τους Καματριάδες όσο και από διπλανά χωριά προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη φωτιά και να μην κατευθυνθεί προς την Ιστιαία, με μεγάλη ταχύτητα.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τη ρίψη νερού σε ευαίσθητα σημεία από τα εναέρια μέσα, καθώς οι καπνοί δεν καλύπτουν μόνο την Βόρεια Εύβοια αλλά έχουν φτάσει μέχρι το Βελούχι της Ευρυτανίας, ενώ η κατάσταση από χθες το απόγευμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας είναι αποπνικτική.

Ο ουρανός «έσβησε» στις Γούβες

Ο ουρανός έχει χαθεί από τις πυκνούς καπνούς και έχει σκεπάσει με ένα αποπνικτικό πέπλο το χωριό Γούβες στη Βόρεια Εύβοια, η οποία παραμένει, για έβδομη συνεχή ημέρα, σε κλοιό φωτιάς.

Ο φακός του Newsbomb.gr κατέγραψε συγκλονιστικά πλάνα από το χωριό, όπου το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να κατακαίει τον ορεινό όγκο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Οι συγκλονιστικές προσπάθειες Ρουμάνων και Σέρβων πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά