ΕΛΛΑΔΑ

Χειρουργούταν στον εγκέφαλο ενώ έπαιζε μπουζούκι: Ο μουσικός μιλά για την εμπειρία στον

Χειρουργούταν στον εγκέφαλο ενώ έπαιζε μπουζούκι: Ο μουσικός μιλά για την εμπειρία στον

Όπως εξήγησε, το να παίζει μπουζούκι κατά την διάρκεια του χειρουργείου, λειτουργεί ως απόδειξη στους γιατρούς που πραγματοποιούν το χειρουργείο, ότι οι εγκεφαλική λειτουργία του ασθενή, γίνεται κανονικά.

O μουσικός Δημήτρης Κύρτσος, ο πρώτος ασθενής εν Ελλάδι που... έπαιζε μπουζούκι ενώ εγχειριζόταν στον εγκέφαλο μίλησε στον ΣΚΑΙ για την εμπειρία του.

Όπως εξήγησε, το να παίζει μπουζούκι κατά την διάρκεια του χειρουργείου, λειτουργεί ως απόδειξη στους γιατρούς που πραγματοποιούν το χειρουργείο, ότι οι εγκεφαλική λειτουργία του ασθενή, γίνεται κανονικά ενώ ανέφερε ότι έχει χρειαστεί να υποβληθεί σε άλλη μια επέμβαση στον εγκέφαλο στο παρελθόν και κατά εκείνο το χειρουργείο παρότι είχε ζητήσει να έχει το μπουζούκι του μαζί του, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Περιγράφοντας το χειρουργείο, ο κος Κύρτσος είπε πως αρχικά είχε λάβει ολική νάρκωση και έπειτα από περίπου μια ώρα οι γιατροί τον ξύπνησαν, του έκαναν ερωτήσεις ακριβώς για να ελέγξουν ότι ανταποκρίνεται σωστά κι έπειτα του έδωσαν να παίξει μπουζούκι.

Δήλωσε μάλιστα πως δεν μπορεί να πει ότι το όλο εγχείρημα τον δυσκόλεψε καθώς δεν ήταν πλήρως ξύπνιος αλλά περισσότερο ασυναίσθητα ή μηχανικά έπαιζε μουσική.

«Ήμουν ξύπνιος περίπου 1,5 ώρα και την μια έπαιζα τραγούδια», διευκρίνισε και χαμογελώντας δεν παρέλειψε να πει ότι κατά την διάρκεια του χειρουργείου είχε ακόμη και «παραγγελιές» από την σύζυγό του, στην οποία αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι «Ξενάκι».

Πρόσθεσε πως δεν έπαιζε με το 100% των δυνατοτήτων του αλλά μάλλον με ένα 10% τους και δεν καταλάβαινε κανέναν πόνο.

«Πήγαν όλα καλά», συνόψισε χαμογελώντας και πρόσθεσε πως σε διάστημα 2-3 μηνών γύρισε κανονικά στην εργασία του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν αστειεύεται»: Βρίσκεται παντού, μεταδίδεται αστραπιαία, μολύνει και τα παιδιά