ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 35 ημερών με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

μωρό κορονοϊός Θεσσαλονίκη
PIXABAY

Το βρέφος είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής με covid-19 που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Ένα βρέφος μόλις 35 ημερών νοσηλεύεται από προχθές στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Πρόκειται για ένα αγοράκι, το οποίο διακομίσθηκε στο «Παπαγεωργίου» πριν δύο ημέρες, εμπύρετο, από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o ακτινολόγος, Χρήστος Παπαστεργίου, το βρέφος πιθανότατα κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η αναπνευστική του λειτουργία είναι καλή.

Το βρέφος είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής με covid-19 που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό συνήθως μεταφέρονται για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο αμέσως μεγαλύτερος σε ηλικία ασθενής με covid, στο ίδιο νοσοκομείο, είναι ένας 16χρονος. Οι συνολικά νοσηλευόμενοι με κορονοϊό είναι 65, 52 σε απλές κλίνες και 13 στη ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, στον τελευταίο δίμηνο οι νοσηλευόμενοι με covid -19, αυξάνονται ανησυχητικά. Στη χθεσινή εφημερία έγιναν 31 εισαγωγές, όταν στις αρχές Ιουλίου ήταν σε ημερήσια βάση 2-3 και στο τέλος Ιουλίου 16-17.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί κατέρρευσε τόσο γρήγορα ο αφγανικός στρατός απέναντι στους Ταλιμπάν: 6 λόγοι για την πανωλεθρία