ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Καίει για πέμπτη ημέρα, «μάχη» στο νότιο τμήμα του πύρινου μετώπου

Φωτιά στα Βίλια
Φωτιά στα Βίλια
Intimenews/Δημήτρης Καπάνταης

Φωτιά στα Βίλια: Απομακρύνεται συνεχώς ο κίνδυνος για τους οικισμούς που κινδύνεψαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, εκτός από ένα σημεί

Συνεχίζει να καίει για πέμπτη μέρα η φωτιά στα Βίλια που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν όλοι οι επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, η εικόνα της πυρκαγιάς σε όλη την έκταση που κάλυψαν οι φλόγες από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε, είναι κατά τα 3/4 πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και δεν απειλούνται οικισμοί.

Πλέον οι Αρχές εστιάζουν περισσότερο στις φλόγες που καίνε με γεωγραφική κατεύθυνση προς Μέγαρα ενώ διαρκής είναι η ανησυχία για τις αναζωπυρώσεις δεδομένου ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, εκτιμάται στα 80χλμ.

Στα Βίλια επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά στη δυτική Αττική στο μεγαλύτερο μέρος της έχει οριοθετηθεί.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στρατός και αστυνομία θα κάνουν περιπολίες σε περιοχές όπου είναι επίφοβο να ξεσπάσουν πυρκαγιές, σε όλη τη χώρα. Μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς θα κινούνται από σήμερα, και τουλάχιστον για 7 ημέρες ακόμη, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Οι περιπολίες έχουν οργανωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από χθες το βράδυ πραγματοποιούνται πανελλαδικά (ηπειρωτική χώρα και νησιά).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Βαλκάνια με τη συμφωνία των Πρεσπών - Βάζουν «πόδι» και στα Σκόπια