ΕΛΛΑΔΑ

Self test για μαθητές: Από σήμερα η δωρεάν διάθεσή τους στα φαρμακεία – Πότε θα πρέπει να γίνουν

Self test για μαθητές στα φαρμακεία
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self test για ανεμβολίαστους μαθητές ενόψει του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου
INTIME

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self test για ανεμβολίαστους μαθητές ενόψει του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου

Στα φαρμακεία θα μπορούν να πηγαίνουν από σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους προκειμένου να προμηθευτούν τα δωρεάν self test ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά από τα φαρμακεία θα δοθούν έξι δωρεάν self test προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διεξαγωγής αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως υπενθύμισε το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του, τα self test πρέπει να διεξάγονται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση του μαθητή στο σχολείο. Συγκεκριμένα πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου,το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν. Ακολούθως, το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει, επίσης, ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες». Ειδικότερα, βεβαίωση self test «οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Εμβολιασμοί: Έως τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας - Ποιους αφορά

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές