ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Μαθητές περνάνε δίπλα από ετοιμόρροπα κτήρια για να πάνε στο σχολείο

Σάμος: Μαθητές περνάνε δίπλα από ετοιμόρροπα κτήρια για να πάνε στο σχολείο
Δύο παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους από τα 6,7 Ρίχτερ
ΙΝΤΙΜΕ

Τα κτήρια που είχαν «χτυπηθεί» από τον μεγάλο σεισμό των 6.7 Ρίχτερ συνεχίζουν να είναι ασταθή και να έχουν προβλήματα, με τους μαθητές να αναγκάζονται να περνούν από δίπλα τους με κίνδυνο της ζωής τους.

Δίπλα από ετοιμόρροπα κτήρια προχωρούν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παγώνδα στη Σάμο, αφού τα κτήρια που βρίσκονται στη διαδρομή προς το σχολείο τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο δημοτικό σχολείο Παγώνδα, κ. Αναστάσιος Αστερινός. «Τα παιδιά, ενώ υπάρχει δρόμος για να τα φέρει το λεωφορείο, επειδή και αυτός έχει πρόβλημα και δεν έχει φτιαχτεί, αφήνονται στην πλατεία του χωριού, και μετά ανεβαίνουν 400 μέτρα ανηφορικό δρόμο, ανάμεσα από ετοιμόρροπα κτήρια», περιέγραψε ο κ. Αστερινός.

«Στο σχολείο υπάρχει ρωγμή στο μαντρότοιχο, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια στη διαδρομή προς αυτό είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σχολείο φιλοξενεί 45 παιδιά. Ζητάμε να μας βοηθήσουν να φτιαχτεί ο πάνω δρόμος, ή να μετακινηθούν τα παιδιά κάπου αλλού, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα, γιατί κινδυνεύουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»