ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστική μαρτυρία! «Καίγομαι, καίγομαι» φώναζε η Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστική μαρτυρία! «Καίγομαι, καίγομαι» φώναζε η Ιωάννα
Η στιγμή που η Ιωάννα φτάνει στο δικαστήριο φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπο
INTIME

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ημέρα που η 35χρονη τότε Έφη Κ. έριξε βιτριόλι στη νεαρή Ιωάννα Παλιοσπύρου – Κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα.

Οργή στο πανελλήνιο για τη δράστιδα και απεριόριστη στήριξη στο θύμα έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, μετά την εμφάνιση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο, την Τετάρτη 15/09.

Η νεαρή κοπέλα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα από την 35χρονη τότε Έφη Κ., μέσα στον πόνο και τη θλίψη βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να σταθεί με ψηλά το κεφάλι μπροστά στο πανελλήνιο, δείχνοντας το κακό που της προκάλεσε η δράστις.

Την ίδια ώρα, νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τη μοιραία μέρα της επίθεσης και τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Ο κ. Μιχάλης, επιχειρηματίας καταστήματος εστίασης στην Καλλιθέα, είδε την Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε και περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές.
«Ακούσαμε μια κοπέλα να φωνάζει «καίγομαι καίγομαι». Μέχρι να βγούμε από το κατάστημα η κοπέλα μπήκε στο φαρμακείο. Προσπαθούσαν να της βγάλουν τα ρούχα και της έριξαν κάποια μπουκάλια νερό. Κανένας δεν γνώριζε αυτό που λέει η Ιωάννα. Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι η κοπέλα είχε πέσει θύμα επίθεσης με βιτριόλι. Μετά από λίγο κατέβηκε κάποιος από την ασφαλιστική και την πήγε στο νοσοκομείο. Και η ίδια η φαρμακοποιός είχε τρομοκρατηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά στο MEGA.

«Το πρόσωπό της δεν είχε προλάβει να αλλοιωθεί. Ήταν κόκκινο. Το κορίτσι καταστράφηκε. Δεν ξέρω πόσο αρρωστημένο μυαλό ήταν η άλλη που της έριξε το βιτριόλι», πρόσθεσε.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι δωρεές

Η εικόνα της Ιωάννας να περπατάει με ψηλά το κεφάλι για να μπει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με τον δικηγόρο της να σχολιάζει ότι «ήταν πανέμορφη καθώς έλαμπε η ψυχή της» ενίσχυσε το κύμα δωρεών για την άτυχη κοπέλα στην σελίδα που έχει στηθεί στην πλατφόρμα Gofundme.com.

Ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα 80.000 δολάρια για τη στήριξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 93.000 δολάρια από συνολικά σχεδόν 2.500 δωρέες. Σημειώνεται, δε, ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή μετά την εμφάνισή της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο, οι δωρεές που έγιναν ήταν περισσότερες από 700.

Στην πλατφόρμα είχε κάνει δωρεά και η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος με το ποσό των 1.000 δολαρίων, ενώ την προσπάθεια είχε στηρίξει δημοσίως και η συγγραφέας – αρθρογράφος Αριάννα Χάφινγκτον.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για την πρώτη της, εμφάνιση που συγκλόνισε την Ελλάδα μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε.

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στον ΑΝΤ1.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι