ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σπάνιες οι παρενέργειες στα παιδιά μετά τα εμβόλια

Κορονοϊός: Σπάνιες οι παρενέργειες στα παιδιά μετά τα εμβόλια
ap

Κορονοϊός: Ο Γιάννης  Πρασσάς, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, διευκρινίζει εάν υπάρχουν παρενέργειες στα παιδιά, μετά τα εμβόλια.

Τα μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού οφείλονται κυρίως στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σύμφωνα με τον Γιάννη Πρασσά, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Συγκεκριμένα, οι παρενέργειες στα παιδιά είναι μηδενικές.

«Ούτε το DNA άλλαξε, ούτε ουρές έβγαλαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμφάνισαν κάποια συμπτώματα που συνοδεύουν τον εμβολιασμό των παιδιών. Για τα παιδιά είδαμε το γνωστό που ξέρουμε για τις μυοκαρδίτιδες. Η πλειοψηφία των περιστατικών συνήθως χρειάζεται νοσηλεία 1 ή 2 ημερών και ξεπερνιέται με κοινά αντιφλεγμονώδη», είπε μιλώντας στο Mega, τονίζοντας πως σπάνια καταγράφεται κάποιος θάνατος από μυοκαρδίτιδα.

Την Παρασκευή το FDA αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη δόση σε άτομα άνω των 65 ετών που είναι ευπαθείς ή σε άτομα που κυκλοφορούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Πρασσάς τόνισε πως πρέπει να απαλλαχτούμε από την παραπληροφόρηση και να αποδεχτούμε το εμβόλιο, καθώς οι ΜΕΘ πιέζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη