ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Επιδείνωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Μαγιορκίνης: Επιδείνωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη
Mε την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Β. Ελλάδας σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.
INTIME

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η πορεία της πανδημίας στο σύνολο της χώρας για 5η εβδομάδα σημειώνει μείωση, ωστόσο επιδείνωση έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα και περισσότερο σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας τόνισε μεταξύ άλλων το τελευταίο διάστημα υπάρχει «επιδείνωση στη Βόρεια Ελλάδα».

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι για 5η εβδομάδα η πανδημία σημειώνει συρρίκνωση.

Ωστόσο με την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Β. Ελλάδας σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

Νωρίτερα τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε αρχικά στον μεγάλο αριθμό τεστ κορονοϊού που γίνεται καθημερινά, πλέον, στην χώρα μας, ενώ ακολούθως μίλησε για το δείκτη θετικότητας.

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό παρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, είπε η καθηγήτρια, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών.

«Να πείσουμε έναν – έναν τους συμπολίτες μας άνω των 50 να εμβολιαστούν. Ο χειμώνας κοντεύει και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ίσως θα κινδυνεύσουν», είπε στην συνέχεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: «Έκρηξη« της οικογένειας για την Έφη Κακαράντζουλα - «Σκύλα, μας διέλυσες»

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι»

The Bachelor: «Η Ακρόπολη τι χρώμα είναι; Μένει κανείς εκεί; Έχει παράθυρα;» (video)