ΕΛΛΑΔΑ

Δακτύλιος: Σε ποια οχήματα θα επιτρέπεται η είσοδος από τις 25 Οκτωβρίου

Δακτύλιος Αθήνα
Σε αλλαγές ως προς τον αρχικό σχεδιασμό για τον Δακτύλιο και τα αυτοκίνητα στα οποία θα επιτρέπεται η είσοδος προχωρά το υπουργείο Μεταφορών
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Σε αλλαγές ως προς τον αρχικό σχεδιασμό για τον Δακτύλιο και τα αυτοκίνητα στα οποία θα επιτρέπεται η είσοδος προχωρά το υπουργείο Μεταφορών

Διαστάσεις θρίλερ φαίνεται να αποκτά η κατάρτιση του καταλόγου των οχημάτων η είσοδος των οποίων θα επιτρέπεται στον Δακτύλιο από τις 25 Οκτωβρίου οπότε και επανέρχεται το μέτρο με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, να δίνει το σχετικό σήμα στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση και την εξέταση των υποψηφίων οδηγών, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαιρούνται τελικά μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως αρχικά ήταν γνωστό, αλλά να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και άλλοι τύποι οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η είσοδος στο Δακτύλιο πέραν των ηλεκτρικών οχημάτων και στα υβριδικά οχήματα, ενδεχομένως και σε εκείνα που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επαναφορά του Δακτυλίου.

Δεν αποκλείεται, δε, σύμφωνα με τα ΝΕΑ στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί για τα μέτρα του Δακτυλίου να προβλέπεται και ένα μεταβατικό στάδιο για τα οχήματα που επιτρέπεται τώρα να κυκλοφορούν στον Δακτύλιο.

Δακτύλιος 2021: Τα όριά του

Όρια εφαρμογής του μικρού δακτυλίου είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί: Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων - Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Τα όρια του μικρού δακτυλίου σημειώνονται με ειδικές πινακίδες με την ένδειξη «Δ» σε κίτρινο φόντο, οι οποίες βρίσκονται σε κάθε εισερχόμενο δρόμο στο δακτύλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία - Το σχέδιο για τον «Μπάλλο»: Μηνύματα «112», εκκενώσεις και κινητά επιχειρησιακά κέντρα

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ

Θα «ξετινάζουν» τα τελωνεία όσους ταξιδεύουν με μεγάλα ποσά και χρυσό – Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ