ΕΛΛΑΔΑ

SMS σε μη εμβολιασμένους: Δεύτερες σκέψεις για την εφαρμογή του μέτρου

SMS σε μη εμβολιασμένους
Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα του μέτρου αποστολής SMS σε μη εμβολιασμένους
PIXABAY

Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα του μέτρου αποστολής SMS σε μη εμβολιασμένους

Ανοιχτό φαίνεται ότι είναι το ενδεχόμενο το μέτρο της αποστολής SMS σε μη εμβολιασμένους στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, να μην προχωρήσει παρά τις εξαγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει.

Βαρύνουσα σημασία φαίνεται ότι έχουν παίξει παρεμβάσεις, δημόσιες και μη, επιστημόνων που εκφράζουν αμφιβολίες για το αν το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει την επιδιωκόμενη αποτελεσματικότητα. Ενδεικτικά τα όσα είπε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία ότι η συχνή αποστολή SMS στους μη εμβολιασμένους «είναι εκνευριστική» προσθέτοντας ότι η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης καθώς έως τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 για το σχέδιο αποστολής SMS σε μη εμβολιασμένους, είπε ότι «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου».

Όπως είπε, εξάλλου, ο κ. Γεωργαντάς, για την εφαρμογή του μέτρου εκκρεμεί σε κάθε περίπτωση η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.΄

«Οδηγός» η άυλη συνταγογράφηση

Αν, πάντως, το μέτρο προχωρήσει, τότε σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση. Όπως εξήγησε, δηλαδή, «SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

Ο κ. Γεωργαντάς προσέθεσε ότι «στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω SMS».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία - Έρχονται μέτρα

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)

Παίζει χωρίς αντίπαλο: Η εντυπωσιακή παίκτρια που τρέλανε τους κριτές του «The Voice» (Vid)