ΕΛΛΑΔΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Ποντίφικας - Όλο το πρόγραμμα

Πάπας Φραγκίσκος: Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Ποντίφικας - Όλο το πρόγραμμα
Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς για δεύτερη φορά
AP

Το νησί της Μυτιλήνης θα επισκεφτεί σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος, «ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, θα δουν από κοντά οι κάτοικοι του νησιού. Οι ίδιος όπως έχει δηλώσει, επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των εθνών, τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών καθώς και τον άνθρωπο που στηρίζει όλους εκείνους που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής ως εμπερίστατοι, ως ασθενείς, ως πρόσφυγες, στα βήματα του Χριστού, τον οποίο υπέδειξαν και ακολούθησαν οι ίδιοι οι Άγιοι Απόστολοι.

Ο Πάπας θα μεταβεί ΚΥΤ του Μαυροβουνίου, όπου θα επισκεφθεί πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εκεί. Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου στις 16:45 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 19:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος θα τελέσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Την Δευτέρα ο ποντίφικας θα δεχθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τους νέους στο Δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

Στις 11:15 πρόκειται να γίνει αποχαιρετιστήρια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για την αναχώρηση του Ποντίφικα για την Ρώμη.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

Στο πλαίσιο αυτό το τριήμερο 4 - 6 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ, κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και
  • στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πού θα ψηφίσουν οι έξι υποψήφιοι – Σε εξέλιξη η διαδικασία σε όλη την Ελλάδα

Η Φάρμα: Ο πρώτος αρχηγός και τα προνόμια – Στο νοσοκομείο η Σάσα Μπάστα (vids)

Θρήνος στη Λαμία: Πέθανε από ανακοπή 14χρονη που νοσούσε από κορονοϊό