ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου: Αν έρθουμε σε επαφή με κρούσμα κάνουμε τεστ και αποφεύγουμε πολυπληθείς συγκεντρώσεις

Παπαευαγγέλου ενημέρωση
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, μίλησε για τα νέα μέτρα ενόψει εορτών, κάνοντας λόγο για σταθεροποιητικές τάσεις της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στην επερχόμενη εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή καταγράφονται 37.000 ενεργά κρούσματα, με την ενδιάμεση ηλικία να ανέρχεται στα 39 έτη. Όπως είπε οι περιοχές που είναι κρίσιμες είναι η Λακωνία, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι μειώθηκε ο αριθμός των εισαγωγών, οι οποίες κυμαίνονται κάτω από τις 3.000, ενώ επισήμανε ότι μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών.

Ανησυχία για την Όμικρον

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν έκρυξε την ανησυχία για την Όμικρον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ανακόψουν τη ραγδαία εξάπλωση του νέου στελέχους.

Η υποχρεωτικότητα και τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν από την ατομική ευθύνη, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Επιπλέον, κάλεσε τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα να περιορίσουν τις στενές επαφές μεταξύ τους. Μάλιστα, συνέστησε σε όλους να επιλέξουν τη διενέργεια τεστ πριν έρθουν σε επαφή με το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα θα πρέπει να κάνουν τεστ και να αποφευχθούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις, συνιστώντας παραμονή στο σπίτι όσων παρατηρούν συμπτώματα.

«Συχνή χρήση τεστ, χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού και επιλέγουμε προσεκτικά με ποιους θα διασκεδάσουμε τις ημέρες των εορτών», τόνισε το μέλος της Επιτροπής.

Τέλος, η Βάνα Παπαευαγγέλου επανέλαβε πως «Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τεστ και επιλέγουμε με ποιους συναντιόμαστε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στο «Παίδων» για να εξεταστούν τα παιδιά που ωθούσαν σε ερωτικές περιπτύξεις σε ορφανοτροφείο

KN95: Ποια είναι η μάσκα που θα χρησιμοποιούμε από αύριο σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ - Πόσο κοστίζει

Κάλαντα με... μάσκες, ρεβεγιόν με τεστ και από Γενάρη νέα μέτρα - Τι θα ισχύει από αύριο