ΕΛΛΑΔΑ

Μοριακό - PCR test: Αυτή είναι η ανώτερη τιμή του

Μοριακό - PCR test: Αυτή είναι η ανώτερη τιμή του
47 ευρώ η τιμή των pcr
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Αναπροσαρμογή στην τιμή του μοριακού ελέγχου - pcr test για τον κορονοϊό - Ολόκληρη η απόφαση για το πλαφόν - Θα ισχύει από Πέμπτη

Οι ουρές έξω από τα διαγνωστικά τεστ και το αυξημένο κόστος των μοριακών τεστ έφεραν αλλαγές στο πλαφόν της τιμής των μοριακών τεστ, όπως είχε προαναγγείλει ο υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εκδόθηκε η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η νέα ανώτερη τιμή των Pcr test διαμορφώνεται στα 47 ευρώ από την Πέμπτη (06/01), δηλαδή 13 ευρώ φθηνότερο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι και αύριο όσοι προσέρχονται στα ιδιωτικά εργαστήρια θα πληρώνουν 60 ευρώ, που είναι σήμερα η τιμή ενός PCR test.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής

1. ​Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.

2.​ Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ. Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Προς άνοιγμα για τις 10 Ιανουαρίου – Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες» - Τι λέει κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας

Η Φάρμα: «Είναι γκόμενά του - Πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις τέτοια γκόμενα» (video)