ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μαρτυρία – «φωτιά» στο θρίλερ της Κερκυραίας: «Το καλοκαίρι είχε δώσει χρήματα σε κάποιον»

Νέα μαρτυρία – «φωτιά» στο θρίλερ της Κερκυραίας: «Το καλοκαίρι είχε δώσει χρήματα σε κάποιον»
Ανατροπή από τον αγρότη που της όργωσε το χωράφι
anikolouli.gr

Η νέα μαρτυρία στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την Μαρία Κόλλα που αγνοείται, «άναψε» φωτιές.

Φίλη της αγνοούμενης στην εκπομπή την πώληση ενός κτήματος, που σκάλωσε στα χρήματα. Το πρόσωπο που θα το πουλούσε, ήταν κοντά στην αγνοούμενη και ζητούσε να γίνει άμεσα η πληρωμή.

Στην εκπομπή μίλησε και ο γείτονας της Κόλλα, που στο παρελθόν φέρεται να την είχε απειλήσει.

Πριν την εξαφάνισή της την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη, κάποιος άφησε ένα γράμμα σπίτι της, λέγοντάς της να προσέχει… Τον πρώτο καιρό της εξαφάνισης, ο ίδιος είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι τη σκότωσε, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε τα πάντα.

Η μαρτυρία που άναψε «φωτιές»

Η γυναίκα που μίλησε στην εκπομπή για την πώληση του κτήματος, γνώριζε και λεπτομέρειες για τη Μαρία. Ήξερε ότι είχε δανείσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και ότι αυτό την απασχολούσε έντονα.

«Για να δώσει χρήματα η Μαρία πρέπει να της είχαν πει ότι ήταν ανάγκη μεγάλη. Αλλά δεν είπε ούτε σε εμένα ούτε σε άλλους σε ποιόν είχε δανείσει και πόσα. Εμπιστευόταν μία γυναίκα που την γνώρισε το τελευταίο διάστημα. Της έλεγα να προσέχει αλλά δεν άκουγε τίποτα γι’ αυτήν. Την είχε σαν κόρη της. Πήγαιναν μαζί μέχρι και στην τράπεζα», ανέφερε μιλώντας στο «Τούνελ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πώληση του κτήματος, η μάρτυρας απάντησε:

«Είχα δει το κτήμα για να το αγοράσω. Το άτομο αυτό ζητούσε γύρω στα 14 με 15 χιλιάρικα. Ετοίμασε τα χαρτιά, αλλά μας είπε ότι χρώσταγε στο Δημόσιο και ήθελε να δώσω μπροστά γύρω στις 7 με 7,5 χιλιάδες για να ξεχρεώσει, έτσι είπε. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Δεν δέχθηκα και το άφησα. Επέμενε και μου είπε “δώσε μου τα εσύ να ξεχρεώσω και μετά τα βρίσκουμε”. Εγώ αρνήθηκα, αλλά φοβάμαι μήπως αυτά τα λεφτά τα είχε δώσει η Μαρία. Το λέω αυτό γιατί πριν χαθεί, είδα αυτό το πρόσωπο και μου είπε πως τώρα έχει έτοιμο το κτήμα για πώληση».

«Μου είχε πει ότι το καλοκαίρι είχε δώσει τα χρήματα»

Μία φίλη της αγνοούμενης Κερκυραίας γνώριζε κι αυτή για το δανεισμό.

«Α ρε Μαρία τι σου κάμανε. Nα τον τιμωρήσει ο Θεός όποιος το έκανε. Τόσο καλή γυναίκα, βοηθούσε τον κόσμο όλο και την φάγανε», λέει συγκινημένη έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού της.

«Μου είχε πει ότι είχε δανείσει χρήματα, αλλά όχι σε ποιον. Την παρακάλεσα να μου πει ποιος ήταν, αν τον ήξερα, αν ήταν από το χωριό, αλλά θα μου έλεγε όταν θα της τα επέστρεφε», λέει η φίλη της Μαρίας.

«Έχουμε υποψίες πολλές, τίποτα όμως το σίγουρο. Να το πληρώσει, να το βρει από το Θεό αυτός που το έκαμε αυτό το πράγμα γιατί δεν πείραξε κανέναν αυτή η γυναίκα. Απίστευτο, απίστευτο», αναφωνεί συγκλονισμένη.

Γείτονας: Δεν την είχα απειλήσει εγώ ποτέ όπως λένε

Από εκείνο το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, που τα ίχνη της γυναίκας χάθηκαν στο Κοκκίνι όπου έμενε, οι συγχωριανοί της φοβήθηκαν ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν πως στο παρελθόν υπήρχε ένας άνθρωπος που είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει.

Η δημοσιογράφος του «Τούνελ» τον εντόπισε και μίλησε μαζί του.

«Όλα αυτά τα βγάζουν εδώ οι χωριανοί. Ποτέ δεν την απείλησα. Την απέφευγα και δεν είχαμε επαφές», λέει και αρνείται κατηγορηματικά ότι είχαν κτηματικές διαφορές.

Υποστηρίζει πως δε ξέρει τίποτα για την εξαφάνισή της, ούτε αν είχε διαφορές με άλλους στην περιοχή.

«Δεν ανακατευόμουν», λέει και τονίζει πως «η Μαρία πρέπει να βρεθεί».

Ανατροπή από τον αγρότη που της όργωσε το χωράφι

Ο αγρότης που βοηθούσε την αγνοούμενη Κερκυραία με το όργωμα του χωραφιού της, είναι ένας από τους ανθρώπους που είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί.

«Ήθελε να πάρει λίγο λάδι για την κουνιάδα της. Δε μιλήσαμε για τα χωράφια».

Την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχουν ραντεβού, όπως πίστευαν όλοι, πήγε στο χωράφι της και ολοκλήρωσε την εργασία του. Δεν είδε τη Μαρία και ρώτησε σχετικά έναν γείτονα.

«Πιθανόν να πήγε στην πόλη να πληρωθεί», του είπε.

«Το απόγευμα με ειδοποίησαν τα αδέλφια της. Στα χωράφια που έσκαψα, σκάψαμε ακόμα πιο βαθιά με το τρακτέρ, ήρθε τσάπα, τίποτα».

Οι ελπίδες που είχε να είναι στη ζωή η αγνοούμενη, λιγοστεύουν.

«Μετά από πέντε μήνες; Και να είναι πού;» αναρωτήθηκε συγκινημένος.

«Της άφησα πριν χαθεί, ένα γράμμα να προσέχει…»

Ένας άλλος γείτονας της Μαρίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Είναι ο αποστολέας του γράμματος, που της άφησε μία μέρα πριν τα ίχνη της χαθούν. Όπως λέει ο ίδιος ήταν η πρώτη φορά που της έγραφε.

«Μου λείπει ακόμα, ήταν το στήριγμά μου. Το Σάββατο το μεσημέρι που έλειπε από το σπίτι, της άφησα ένα γράμμα γιατί την ένιωθα δικό μου άνθρωπο. Της έγραφα»:

«“Ξέρω ότι περνάς δύσκολα”» γιατί μου είχε πει ότι είχε ξοδέψει κάπου πολλά χρήματα. Σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα, να προσέχεις».

Με πληροφορίες από anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.