ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στην Αιτωλοακαρνανία

Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στην Αιτωλοακαρνανία
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις «κυβερνητικές εντολές» με τις «διαβουλεύσεις» να γίνονται σε ελαφρώς τεταμένο κλίμα.

Επιχείρησαν με τα τρακτέρ να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας, αγροτοκτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και μετά την προσυγκέντρωση στη Συκιά κινήθηκαν προς το Χαλίκι Αιτωλικού, κοντά στο Κεφαλόβρυσο. Φτάνοντας εκεί, επιχείρησαν με τα τρακτέρ να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού ώστε να αποκλείσουν ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο δεν τους επέτρεψαν της είσοδο στην Ιόνια Οδό, έχοντας μάλιστα παρατάξει μια κλούβα των ΜΑΤ στο σημείο του κόμβου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο. Όπως μεταδίδει τοπική ιστοσελίδα, οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις «κυβερνητικές εντολές» με τις «διαβουλεύσεις» να γίνονται σε ελαφρώς τεταμένο κλίμα.

Στις 13.15 οι αγρότες απέκλεισαν προσωρινά (για μισή ώρα) την Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διεκδικεί:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στον νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις! Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Πηγή: karvasaras.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.