ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο - Κολαστήριο: Μικρός «θησαυρός» στο σπίτι της ιδιοκτήτριας - Βρέθηκαν μετρητά και βέρες

Γηροκομείο - Κολαστήριο: Μικρός «θησαυρός» στο σπίτι της ιδιοκτήτριας - Βρέθηκαν μετρητά και βέρες
Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών έχουν μπει και ορισμένες μεταβάσεις ακινήτων που προκαλούν πολλά ερωτήματα

Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα όσα τραγικά και απάνθρωπα συνέβαιναν στο γηροκομείο Χανίων τα τελευταία χρόνια.

Μετά τις συλλήψεις των ιδιοκτητών, μητέρας και κόρης, καθώς και των εργαζομένων που εμπλέκονται σε πρώτη φάση ξεκίνησαν οι έρευνες που έβγαλαν «λαβράκια».

Έτσι στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου στα Χανιά βρέθηκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και πάρα πολλά κοσμήματα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και βέρες.

«Σε όλους θα στείλω αγωγές και μηνύσεις. Είναι όλα ψέματα» έλεγε το πρόσωπο που πριν από έναν χρόνο αναζητούσαν οι πάντες: Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά, μιλούσε για όλους και για όλα στο Live News, προαναγγέλλοντας πως θα κάνει… μηνύσεις και αγωγές. Ένα χρόνο μετά, συνελήφθη.


Στο «μικροσκόπιο» μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών έχουν μπει και ορισμένες μεταβάσεις ακινήτων που προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Τα συμβόλαια, που αποκαλύπτει το Mega, ανέφεραν μεταξύ άλλων αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας 157.651, 46 ευρώ.

Συγγενής ηλικιωμένης κατήγγειλε τη μεταβίβαση που έγινε ενώ η ηλικιωμένη έμενε στο γηροκομείο. Tο ακίνητο μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα χρήματα δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη.

Δικογραφία-φωτιά

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία στους τρόφιμους του γηροκομείου χορηγούνταν ισχυρά ψυχοφάρμακα ενώ η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να επέμβει η δικαιοσύνη ήταν η καταγραφή 68 θανάτων μέσα σε ένα χρόνο από την ίδια αιτία και με την ίδια ιατρική αιτιολογία.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Mega το προσωπικό του γηροκομείου γνώριζε πότε θα γινόταν έλεγχος στον οίκο ευγηρίας.

«Έκρυβαν» τους τρόφιμους του γηροκομείου

Έτσι, έκρυβαν τους υπεράριθμους τροφίμους στην ταράτσα και «εξαφάνιζαν» ολόκληρα δωμάτια με γυψοσανίδες, καθώς το γηροκομείο έχει άδεια μόνο για 16 κρεβάτια.

Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε πως η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη για το γηροκομείο που διακινούσε προς τα έξω την εικόνα άριστου ιδρύματος. Η φιλοξενία κόστιζε από 900 ως 1.200 ευρώ το μήνα με την τροφή για τον κάθε ηλικιωμένο να μη ξεπερνά τα 0,55 λεπτά καθημερινά.

«Έδιναν σε γυναίκα φάρμακο για τον... προστάτη»

Την ίδια ώρα, πάντως, εκκρεμεί η έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων στους ηλικιωμένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους φακέλους των φιλοξενούμενων οι Αρχές εντόπισαν ότι σε άνδρα είχαν συνταγογραφήσει φάρμακα για την εμμηνόπαυση και σε γυναίκα για τον προστάτη. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν τα 3 εκατ. ευρώ.

Αύριο, Σάββατο (12/02) ξεκινούν οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή των συλληφθέντων, με τη δικογραφία να ξεπερνά σε όγκο τα δύο μεγάλα χαρτόκουτα και τους κατηγορούμενους να υποστηρίζουν ότι έχουν εξηγήσεις για όλα και ότι θα τις δώσουν στο δικαστικό λειτουργό, για να αποδείξουν, όπως ισχυρίζονται, ότι δεν έκαναν τίποτα απ’ όσα κατηγορούνται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βίλες,πλαστές πράξεις θανάτου και εκατομμύρια ευρώ στο γηροκομείο - κολαστήριο

Χανιά: Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου που βίωσε τον εφιάλτη - «Με χτυπούσαν αλύπητα»

Χανιά: Η δικογραφία αποκαλύπτει ένα γηροκομείο-κολαστήριο – €3 εκατ. οι παράνομες συνταγογραφήσεις