ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία της μητέρας και των παιδιών που κάηκαν ζωντανοί στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη - Σήμερα η κηδεία μητέρας και παιδιών
Τραγική φιγούρα ο πατέρας των δύο παιδιών και σύζυγος της 32χρονης.
INTIME

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα το απόγευμα η κηδεία της μητέρας και των παιδιών που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους.

Tο τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Μαρία και στα δύο παιδιά της, τον Γιάννη και τη Λυδία που βρήκαν φρικτό θάνατο έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε και έκαψε ολοσχερώς το σπίτι τους, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι. Συντετριμμένος είναι ο πατέρας των δύο παιδιών και σύζυγος της 32χρονης ο οποίος είναι επαγγελματίας οδηγός και την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν στην εργασία του.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Νέα Μαγνησία του Δήμου Δέλτα, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Μέσα στο φλεγόμενο κτίριο εντοπίστηκαν απανθρακωμένα η μητέρα με τα δύο παιδιά της. Τα δύο παιδιά, εντοπίστηκαν νεκρά στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ η 32χρονη μητέρα στην πόρτα του σπιτιού.

Από τις φλόγες κατέρρευσε μέχρι και η οροφή του σπιτιού με αποτέλεσμα η μονοκατοικία να γίνει στάχτη. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από σώμα θέρμανσης
που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι.

zeugari-tragwdiathessaloniki-.jpg
H 32χρονη Μαρία με τον σύζυγό τηςINTIME

Μαρτυρία Γειτόνισσας: «Αγκαλιασμένα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας γειτόνισσας η οποία η οποία περιέγραψε τον τραγικό χαμό των δύο παιδιών: «Αγκαλιασμένα τα βρήκαν τα παιδάκια οι πυροσβέστες. Με τον εγγονό μου ήταν αχώριστοι. Ήταν μαζί όλη μέρα. Κλαίει απ’ το πρωί το παιδί».

Η ίδια περιέγραψε τη ζωή του ζευγαριού λέγοντας: «Νέο ζευγάρι. Ευτυχισμένο. Πήγαινε η κοπέλα στη δουλειά της. Το αυτοκίνητό της εδώ είναι παρκαρισμένο ακόμα. Δύο ήσυχα καλά παιδάκια. Ο άντρας δουλεύει και ταξιδεύει».

Ο Πατήρ Γεννάδιος, εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα στη Νέα Μαγνησία, ο οποίος γνώριζε την οικογένεια της 31χρονης μητέρας τόνισε: «Ήταν δικοί μας άνθρωποι. Το πρωί δεν ξέραμε ποιοι ήταν και όταν μάθαμε πονέσαμε ένα παραπάνω γιατί ήταν δικοί μας άνθρωποι. Ήξερα την μητέρα των παιδιών, τη γιαγιά και την προγιαγιά που ζει. Ο πατέρας, ο προπάππος τους ο μεγάλος ήταν επίτροπος στην ενορία. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και είναι μονοκατοικία στο δρόμο. Δεν πρόλαβαν τα καημένα να βγουν από το σπίτι. Όλο το καλοκαίρι αγωνίστηκαν για να το φτιάξουν. Το αγόρασαν και το έκαναν ωραίο».

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε: «Έχουμε σοκαριστεί. Μας ειδοποίησαν ότι καιγόμαστε από τη γειτονιά. Βγήκαμε έξω και είδαμε το σπίτι, δίπλα ακριβώς, να καίγεται ολόκληρο. Τρόμαξα, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες. Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα τη μητέρα και τα παιδιά απανθρακωμένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρά δύο παιδιά και η μητέρα τους από φωτιά σε σπίτι

Θεσσαλονίκη: Η μητέρα και τα παιδιά εγκλωβίστηκαν στη φωτιά - «Είμαστε σοκαρισμένοι», λένε γείτονες

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα ανήλικα παιδιά που κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους