ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου»
Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου στα τρία κορίτσια
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου στα τρία κορίτσια

Τα κοινά σημεία στους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, η αποκάλυψη του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών σε κάποια από τις κηδείες, και οι αναρτήσεις της μητέρας που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» μαζί με τις αναφορές γιατρών για τις κινήσεις της μέσα στα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν τα τρία αγγελούδια, φαίνεται να δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Παράλληλα γιατροί που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, ανέφεραν στο MEGA ότι από τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και έχουν περιέλθει σε γνώση τους, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε το πρωί της Παρασκευής πως «το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί» για τα τρία κορίτσια από την Πάτρα.

«Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιόποιηση όλων πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά», σημείωσε ο κ. Λέων, παραθέτοντας τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος. Σχολιάζοντας, δε, τη δήλωση του Θανάση Κατερινόπουλου ο κ. Λέων σημείωσε ότι «ι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».

«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε υπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των παιδιών – Το σύνδρομο «ταχύ βραδύ»