ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ένας άνδρας και μια γυναίκα κρύβονταν πίσω από τις απειλητικές επιστολές σε επιχειρηματίες

Μυτιλήνη:Ένας 59χρονος και μια 62χρονη κρυβόταν πίσω από τις απειλητικές επιστολές σε επιχειρηματίες
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απειλής (κατά συναυτουργία και κατά συρροή).
INTIME - ΣΑΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μυτιλήνη: Αυτό είναι το ζευγάρι που κρυβόταν πίσω από τις απειλητικές επιστολές σε επιχειρηματίες.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στη Μυτιλήνη έπειτα από την ταυτοποίηση δύο ατόμων, που κρύβονταν πίσω από τις συνολικά 11 απειλητικές επιστολές των τελευταίων ημερών σε στελέχη της αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων και επιχειρηματίες. Αμέσως μετά την εξιχνίαση οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο επίμαχο σπίτι που μπήκε στο στόχαστρο.

Συγκεκριμένα, ένας 59χρονος και η 62χρονη σύζυγός του ταυτοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ και ο πρώτος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ως υπεύθυνοι για τη αποστολή 11 απειλητικών επιστολών σε ισάριθμα στελέχη της αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων και επιχειρηματίες. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απειλής (κατά συναυτουργία και κατά συρροή), καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου και κροτίδων.

Όπως προέκυψε, οι δύο κατηγορούμενοι έστειλαν ταχυδρομικά, στη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου, επιστολές με τις οποίες απειλούσαν τους παραλήπτες, για θέσεις που έλαβαν ως μέλη οργάνων, στα οποία συμμετείχαν, υπέρ της κατασκευής του Κέντρου Ελεγχόμενης Διαμονής (Κ.Ε.Δ) στην περιοχή Βάστρια της Λέσβου.

Σημειώνεται ότι στις 23 του περασμένου Φεβρουαρίου διαδήλωση πολιτών στο εργοτάξιο, όπου κατασκευάζεται η νέα δομή, κατέληξε στην πυρπόληση των μηχανημάτων της εργολήπτριας εταιρείας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 59χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταχυδρομικοί φάκελοι, γραμματόσημα και χειρόγραφες σημειώσεις αλλά και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που τους συνδέουν με την υπόθεση. Επίσης, βρέθηκαν και ξύλινη ράβδος και κροτίδες υλικά για τα οποία ο 59χρονος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη - Τουλάχιστον έξι πτώματα σε παραλία του νησιού (Σκληρές εικόνες)