ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις στο θρίλερ της Πάτρας: Η Ρούλα είναι έτοιμη να πάει στις Αρχές -Φτάνουμε στο τέλος;

Νέες αποκαλύψεις στο θρίλερ της Πάτρας: Η Ρούλα είναι έτοιμη να πάει στις Αρχές -Φτάνουμε στο τέλος;

Πάτρα: Φτάνει στο τέλος του, το θρίλερ της Πάτρας, με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, μέσα σε διάστημα 33 μηνών

Ένα βήμα φαίνεται πως απέχουν οι διωκτικές Αρχές από το να ρίξουν άπλετο «φως» στη σκοτεινή υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά αγγελούδια, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό εργαστήριο που διαθέτει η χώρα, όχι μόνο έχουν ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τούνελ», έχουν παραδοθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών αυτή τη στιγμή διεξάγει προκαταρκτική έρευνα και σύμφωνα με την οποία δεν έχει αποδοθεί κατηγορίες. Σύλληψη μπορεί να υπάρξει εάν υπάρξει ομολογία ή εάν βρεθεί το αδιάσειστο στοιχείο που να τεκμηριώνει την ενοχή συγκεκριμένου προσώπου.

«H Τζωρτζίνα ήταν καλύτερα μετά το θάνατο της Ίριδας, τη ζήλευε», λέει η μητέρα

Στο «Φως στο Τούνελ» έφτασαν νέες σοβαρές μαρτυρίες για το πώς η 9χρονη βίωσε το θάνατο των δύο αδελφών της συγγενείς, φίλοι και άτομα από το νοσοκομείο μιλούν για την ψυχολογία της Τζωρτζίνας, την ανατριχιαστική ζωγραφιά της που έφερε στο «φως» η εκπομπή, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

«Η Τζωρτζίνα τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, με όσους μιλούσε για το γεγονός που είχε τραυματίσει την ψυχούλα της, ξεκινούσε τη διήγησή της από την κουζίνα και μετά. Εκεί δηλαδή που η θεία της μετέφερε το βρέφος για να το επαναφέρει μαζί με τη Ρούλα. Φαινόταν σαν να είχε διαγράψει εντελώς το πριν από το μυαλό της και όταν τη ρωτούσαμε σχετικά, έδειχνε σαν κάτι να φοβάται», περιγράφει πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία όλων σχετικά με την ψυχολογία της Τζωρτζίνας.

Τα όσα αναφέρει νοσηλεύτρια, όχι μόνο προκαλούν ανατριχίλα, αλλά εγείρουν και πολλά ερωτηματικά.

«Αυτά που θα σας πω, έγιναν όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και πριν πάθει την ανακοπή. Καταλαβαίνετε ότι πέσαμε όλοι να βοηθήσουμε μετά το θάνατο της Ίριδας που ήταν πρόσφατος. Ρωτήσαμε τη μητέρα για το πώς έχει πάρει το θάνατο της δεύτερης αδελφής της. Μας απάντησε με έναν τρόπο που τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είπε “Μια χαρά είναι, μη σου πω πως ζήλευε και τώρα νιώθει καλύτερα μόνη της”» αποκαλύπτει νοσηλεύτρια.

Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Πάτρας

Ο αρχισυντάκτης εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!», για την υπόθεση.

«Σε ό,τι αφορά στο σημερινό δημοσίευμα έχω να πω ότι διάγουμε μία περίοδο που ακούγονται πολλά, τα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία, το Δικαιοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέλουν ό,τι βγαίνει να είναι ξεκάθαρο. Η δική μας πληροφορία λέει ότι οι τοξικολογικές έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχει η εντολή για επαλήθευση όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, και το πρώτο συμπέρασμα δείχνει ότι δεν υπάρχει ξένη ουσία που να έχει χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και που δεν έχει καμία σχέση με το φαρμακευτικό πρόγραμμα που ακολουθούσε το παιδί. Αυτό που ερευνάται είναι εάν κάποιος συνδυασμός έχει προκαλέσει στο παιδί τον θάνατο», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε φτάσει σε μία χρονική στιγμή που η Αστυνομία δεν είναι έτοιμη και από την άλλη έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη πρόοδο της έρευνας της Εισαγγελίας Πατρών σε ό,τι αφορά σε συμβάντα που έγιναν στα νοσοκομεία της πόλης. Ακόμα, δεν είμαστε σε σημείο να γίνουν ανακοινώσεις. Όταν μίλησα με την Ρούλα Πισπιρίγκου δε μιλήσαμε για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών, ήταν μία ευρεία συζήτηση σε ανθρωπιστικό πλαίσιο. Η ίδια θα επιθυμούσε να δώσει τις δικές της απαντήσεις στην Αστυνομία. Μίλησα επίσης και με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος είναι υπέρ της μη ανθρωποφαγίας. Αυτό που την ρώτησα είναι πως αντέχει όλο αυτό και μου απάντησε ότι είναι «εκτός ορίων». Η ίδια έφτασε σε ένα σημείο να τηλεφωνήσει κάπου και να πει εάν πρέπει να πάει μόνη της στην αστυνομία να πει τί έκανε και τί όχι», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας»

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μίλησε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, όπου αναμένεται το πόρισμα αν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος ή όχι.

Ο κ. Λέων επισήμανε πως στην προκειμένη έρευνα συνεκτιμώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το να υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να προκάλεσε την ασφυξία στο παιδί και όχι απαραίτητα εξωτερικός παράγοντας.

«Στην έρευνα εκτιμώνται και πράγματα που αποκλείονται και καταλήγουμε στην ασφυξία», τόνισε ο ιατροδικαστής μιλώντας στο Mega.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος, δίχως να έχουν βρεθεί ευρήματα, απάντησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο στα παιδιά παρατηρείται πως ασφυκτικές κηλίδες και άλλα σημάδια που είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο, δεν είναι 100% ασφυκτικός θάνατος παρατηρούνται πολύ σπάνια σε παιδιά. Όμως όταν κάποιος πεθαίνει από ασφυκτικό θάνατο έχει μία σειρά από ευρήματα.

Αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Λέων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου αναφερόταν στην περιγραφή που έκανε η μητέρα των τριών παιδιών για τις τελευταίες στιγμές του κάθε παιδιού με «ορθούς ιατρικούς όρους», ο ίδιος εκτιμά πως ίσως οφείλεται στις σπουδές της και επισημαίνει πως το γεγονός πως η μητέρα ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιατροδικαστές και παράλληλα τόνισε πως όσα περιγράφει δεν συνάδουν με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων ανέφερε πως είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός πως έχουν εμπλακεί πολλοί γιατροί στις υποθέσεις και τέλος, τόνισε πως αυτό που δεν βλέπουμε σίγουρα βάσει όλων των δηλώσεων είναι σαφή παθολογικά αίτια για τους τρεις θανάτους.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών Πάτρα: «Φαίνεται πως επιχειρούν να κρύψουν γεγονότα» - Τι αναφέρει αναλύτρια λόγου

Πάτρα - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Η μητέρα μάς κάλεσε στο καφενείο να δούμε μαζί τη συνέντευξή της»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Σε κομβικό στάδιο οι έρευνες - Τι έχει στα «χέρια» της Η ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις