ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εξωτερικών: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την επίθεση στα Ιεροσόλυμα»

Υπουργείο Εξωτερικών: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την επίθεση στα Ιεροσόλυμα»
Καταπάτησαν περιουσία του Πατριαρχείου.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Ανακοίνωση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την εισβολή μελών εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim σε ξενοδοχείο Little Petra στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την εισβολή μελών εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim σε ξενοδοχείο Little Petra στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων το βράδυ της 26ης Μαρτίου.

Το ξενοδοχείο που εισέβαλαν οι εβραίοι εξτρεμιστές, βρίσκεται στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και είναι ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Πρόκειται για ένα μέρος όπου διαχρονικά διαμένουν και προσεύχονται χριστιανοί προσκυνητές.

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την εξέλιξη αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης εισβολής μελών της εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim στο ξενοδοχείο Little Petra στην είσοδο του Χριστιανικού τομέα της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την εξέλιξη αυτή.

Επί του ζητήματος αυτού υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid, από τον οποίο ζήτησε όπως το θέμα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε επίσης:

Yπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ»