ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου σε Δασκαλάκη μετά το θάνατο της Ίριδας: Θα κάνουμε άλλο παιδί, μην είσαι τόσο θλιμμένος

Πισπιρίγκου σε Δασκαλάκη μετά το θάνατο της Ίριδας: Θα κάνουμε άλλο παιδί, μην είσαι τόσο θλιμμένος

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γιατρών του Καραμανδάνειου νοσοκομείου για τα όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου νοσοκομείου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή τον Απρίλιο του 2021, έρχονται νέες καταθέσεις γιατρών του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε αστυνομικούς για την υπόθεση της Ίριδας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Πάτρα.

Οι γιατροί του Καραμανδάνειου νοσοκομείου κλήθηκαν να καταθέσουν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με το τι είδαν και τι διαπίστωσαν μόλις μεταφέρθηκε η Ίριδα στο νοσοκομείο, μετά την ανακοπή που υπέστη στο σπίτι της οικογένειας.

Μία από αυτές τις καταθέσεις φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναφέρει ότι η 33χρονη αφού προχώρησε σε επιδεικτικές κινήσεις θρήνου, φαίνεται να γύρισε να είπε σε συγγενείς και στον Μάνο Δασκαλάκη πως θα κάνουν άλλο παιδί και ότι δεν χρειάζεται να είναι τόσο θλιμμένος.

Την ίδια στιγμή κρίσιμα είναι τα διαδοχικά πορίσματα που θα εκδοθούν από το εργαστήριο τοξικολογίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα πορίσματα από τα δύο δείγματα των ιστών της Μαλένας και της ίριδας. Προς εξέταση έχει σταλεί και το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Κρίσιμα είναι τα πορίσματα που θα εκδοθούν από το εργαστήριο τοξικολογίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα πορίσματα από τα δύο δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας.

Προς εξέταση έχει σταλεί και το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, με τις Αρχές να αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που θα γίνουν σε αυτό.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ανέφερε: «Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Για πρώτη φορά ο κ. Λέων δήλωσε «πως δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».

«Κλειδί» για τις έρευνες το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Ένα φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας, με ημερομηνία λήψης 8 Απριλίου του 2021, βρέθηκε 13 μήνες μετά την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Ίσως το φιαλίδιο φωτίσει τη διαδρομή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού, από την εισαγωγή στο Καραμανδάνειο μέχρι το φρικτό τέλος στο Αγλαΐα Κυριακού.

Το φιαλίδιο αυτό, που έχει ήδη σταλεί στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, θεωρείται πολύ σημαντικό και ευκρινές εύρημα για να διαπιστωθεί από τότε πριν την εισαγωγή εάν έπαιρνε ύποπτες ουσίες που της προκαλούσαν και το περίεργο πρόβλημα υγείας που την οδήγησε στο Καραμανδανειο.

Ο δράστης ίσως προσπάθησε και με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από τη Τζωρτζίνα, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποίησε φαρμακευτικές ουσίες, δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Πώς βρέθηκε το «ξεχασμένο» φιαλίδιο

Το πολύτιμο βιολογικό εύρημα είχε παραπέσει στην άκρη του ψυγείου στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και τυχαία δεν πετάχτηκε λίγες ημέρες αργότερα από την εισαγωγή της Τζωρτζίνας ,όπως γίνεται συνήθως.

Ο γενικός χειρουργός Γιώργος Σιδεράς, που εργάζεται στη Γερμανία και είναι ένας από τους έξι τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για ιατρικό λάθος.

«Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη, έχω δει πάρα πολλά κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Είναι ακόμα υπό μελέτη».

Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου, παρά το γεγονός πως του το ζήτησε, όπως υποστηρίζει, ο πατέρας της 33χρονης, ο διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας και ένας γνωστός δημοσιογράφος.

To πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φωτίσει τις αίτιες θανάτου και των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή του επεισοδίου της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο