ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Θα δούμε και 42 βαθμούς στα θερμόμετρα - Πού θα χτυπήσει ο καύσωνας

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Θα δούμε και 42 βαθμούς στα θερμόμετρα - Πού θα χτυπήσει ο καύσωνας
Νέο κύμα καύσωνα στις ανατολικές περιοχές της χώρας
IN TIME

Καιρός: Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο newsbomb.gr και μας είπε πού και πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα καύσωνα

Λίγο πριν μπει ο Ιούλιος, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και περισσότερο και ένα νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε στο newsbomb.gr και μας είπε σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς αλλά και πότε να περιμένουμε την ραγδαία αυτή αύξηση της ζέστης.

Από αύριο Τρίτη (21/6) η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρξει η κορύφωση, αφού το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 έως 42 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Βοιωτία και Ανατολική Πελοπόννησος θα «χτυπηθούν» περισσότερο από αυτό το κύμα καύσωνα. Στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα είναι αυξημένες αλλά σταθερές στους 36 με 38 βαθμούς.

Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες θα κρατήσουν έως το Σαββατοκύριακο σε πρώτη φάση, με τις ανατολικές περιοχές να παρατηρούν ελαφριά μείωση στους 36 με 37 βαθμούς ενώ στα δυτικά θα παραμείνουν οι ίδιες θερμοκρασίες.

Ο καιρός σήμερα (20/6)

Ο «άστατος καιρός», φεύγει και την θέση του παίρνει ο «καύσωνας». «Κλείνει ο κύκλος του άστατου καιρού και μπαίνουμε σε τροχιά καύσωνα. Από την ερχόμενη Πέμπτη ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 - 40 βαθμούς κελσίου», δήλωσε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και κατά τόπους τους 32 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 21 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36, ενώ στη Θεσσαλία τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.