ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023
Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη το μετρό θα είναι έτοιμο και πλήρως λειτουργικό στα τέλη του 2023.

«Στα τέλη του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα πλήρως λειτουργικό μετρό», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, σε ημερίδα της οικονομικής e-εφημερίδας Voria.gr, στην ενότητα με θέμα : «Το στοίχημα των υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες βγαίνει και ο διαγωνισμός για το φορέα λειτουργίας του μετρό, που θα είναι μια σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ) και τόνισε ότι και οι δοκιμές και όλα τα υπόλοιπα στο έργο πηγαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Τα εγκαίνια του μετρό

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η τωρινή κυβέρνηση σε αντίθεση με την προηγούμενη λέει την αλήθεια. Σημειώνει μάλιστα πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κρατήσει την υπόσχεση να ολοκληρώσει τα έργα, η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια.

Ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε υπάρχουν δύο αντιλήψεις για το μετρό, αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης «που εγκαινίαζε μουσαμάδες και έλεγε ότι το μετρό θα είναι έτοιμο το 2020» και της σημερινής κυβέρνησης «που λέει την πραγματικότητα». Σημείωσε, ότι εάν το μετρό ήταν κοντά στην ολοκλήρωση του κατά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση δε θα είχε κανένα πρόβλημα να το εγκαινιάσει. «Τα πράγματα όμως ήταν τελείως διαφορετικά» είπε ο υφυπουργός και απαρίθμησε ελλείψεις στο έργο που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

«Η εντολή που πήραμε το 2019 από τον πρωθυπουργό, ήταν να ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στα έργα υποδομών. Και αυτό κάνουμε και για τα μεγάλα και για τα μικρά έργα» είπε ο κ. Καραγιάννης, υπενθυμίζοντας ότι μόλις προ ημερών παραδόθηκε το «ορφανό» χιλιόμετρο Ν. Μουδανιών - Ποτίδαιας, ενώ στις αρχές φθινοπώρου θα παραδοθεί και το τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα και πρόσθεσε: «Ότι λέμε το κάνουμε πράξη. Αν υπάρχει πολιτική βούληση και σωστός σχεδιασμός, όσο περίπλοκο κι εάν είναι ένα έργο μπορεί να υλοποιηθεί».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ