ΕΛΛΑΔΑ

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα της ιατροδικαστή για τη δολοφονία της 84χρονης

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη:  Το πόρισμα της ιατροδικαστή για τη δολοφονία της 84χρονης
Το πόρισμα της ιατροδικαστή για τη μητροκτονία στη Χαλκηδόνα
thestival.gr

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη μητροκτονία στο Ξηροχώρο Χαλκηδόνας. Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστή για τον τρόπο με τον οποίο ο 59χρονος σκότωσε τη μητέρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η άτυχη 84χρονη, η οποία ήταν τυφλή και κατάκοιτη, βρέθηκε γυμνή στο διάδρομο της μονοκατοικίας όπου συζούσε με τον γιο της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 58χρονος αφού τη δολοφόνησε, της έβγαλε τα ρούχα, με σκοπό να την πάρει στα χέρια και να πάει να τη θάψει στο κοιμητήριο του χωριού.

Τελικά ο 58χρονος δεν υλοποίησε το σχέδιο του και διέφυγε. Ο αδερφός του βρήκε νεκρή την 84χρονη μητέρα του και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 58χρονος συνελήφθη και ανακρίθηκε. Για αρκετή ώρα αρνούνταν την πράξη του και έλεγε ψέματα για το πως προκλήθηκαν τα τραύματα της ηλικιωμένης γυναίκας. Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε έκανε τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι είναι ο δράστης, ενώ τον πίεσαν με στοχευμένες ερωτήσεις.

Το πόρισμα της ιατροδικαστή

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου μίλησε στο Voria.gr μετά τη νεκροψία – νεκροτομή. Ανέφερε ότι η ηλικιωμένη ήταν κακοποιημένη με πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον θώρακα και χαρακτήρισε τον μητροκτόνο «ψυχασθενή με χρόνιους εγκλεισμούς στα ψυχιατρεία».

Πρόσθεσε ότι ο δράστης της χτύπησε κυρίως με τα χέρια αλλά και με ένα αιχμηρό αντικείμενο στην κορυφή του κεφαλιού, κατά πάσα πιθανότητα με σπασμένο μπουκάλι.

Σχετικά με τον ακαριαίο θάνατο επισήμανε ότι η άτυχη ηλικιωμένη μητέρα πέθανε αμέσως καθώς την έπνιξε, τονίζοντας την «σύσφιξη στην περιοχή του λαιμού»

Ο 59χρονος είχε προαναγγείλει το φρικτό έγκλημα

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», είπε ο αδερφός του 59χρονου. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, τη μητέρα τους την κοιτούσε τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του που της αφαίρεσε τη ζωή. Όπως μάλιστα δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία.

«Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την “καθάρισε”», είπε στους δημοσιογράφους. Όπως ανέφερε ο αδερφός του δράστη, ο μητροκτόνος είχε εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ ήταν συχνές οι εντάσεις και οι εξάρσεις βίας προς την μητέρα τους.