ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις δασικές πυρκαγιές - 31 σε ένα 24ωρο, πολύ υψηλός κίνδυνος και την Τετάρτη

Συνεχίζεται η μάχη με τις δασικές πυρκαγιές - 31 σε ένα 24ωρο, πολύ υψηλός κίνδυνος και την Τετάρτη
31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική: 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο. Δείτε τον Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου

Για μια ακόμα ημέρα το φετινό καλοκαίρι, οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες πυρκαγιές σε διάστημα λίγων ωρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 31 δασικές πυρκαγιές, με την ανταπόκριση των δυνάμεων να είναι άμεση και τις περισσότερες εστίες να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά λίγες στιγμές μετά την έναρξη της φωτιάς.

Η μάχη για τα στελέχη της πυροσβεστικής συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και την Τετάρτη (3/8) σε πολλές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4, όπου ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, περιλαμβάνονται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία στο επίκεντρο, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την Εύβοια να είναι πορτοκαλί στον σχετικό χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς που ακολουθεί.

dasikes-pyrkagies.jpg
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 3/8
Πολύ υψηλός κίνδυνος σε:
-Aττική
-Nότια_Εύβοια
-Σάμο & #Ικαρία
-Λέσβο, Χίο & Ψαρά

Υψηλός κίνδυνος σε αρκετές περιοχές της χώραςCivil Protection