ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο γιος της 40χρονης - «Ερχόταν μεθυσμένος και ξεσπούσε στη μάνα μου»

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο γιος της 40χρονης - «Ερχόταν μεθυσμένος και ξεσπούσε στη μάνα μου»
Συγκλονίζει ο γιος της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Ζάκυνθο
zantepress

Ζάκυνθος: Συγκλονιστικά στοιχεία για την κακοποιητική συμπεριφορά του 50χρονου που δολοφόνησε τη σύζυγό του. Σοκάρουν όσα αποκαλύπτει ο γιός τους.

Προθεσμία για να απολογηθεί ως την Παρασκευή πήρε ο δράστης που δολοφόνησε τη σύζυγό του στη Ζάκυνθο. Ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ ζήτησε από τον εισαγγελέα χρόνο προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο γιος του θύματος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και περιέγραψε όσα διαδραματίζονταν καθημερινά στο σπίτι με τον πατέρα του, ο οποίος δολοφόνησε με μανία τη σύζυγο και μητέρα. Αναφέρθηκε στους συχνούς καβγάδες και εξέφρασε το πόσο δυνατός πρέπει να μείνει για να στηρίξει τα αδέρφια του.

«Περίμενα ώρα να βγει. Τελικά μετά από 4 ώρες βγήκε αλλά ήμουν θολωμένος δεν ήξερα τι να του πω. Δεν με αφήσαν οι αστυνομικοί να τον πλησιάσω. Ήμουν θολωμένος με αυτό που έγινε, με αυτόν τον άσχημο τρόπο. Προσπαθώ να το ξεχάσω και να φανώ δυνατός».

Συγκλονίζουν τα όσα τραγικά γινόντουσαν στην καθημερινότητα της οικογένειας μπροστά στα μάτια του ενός γιού.

«Ερχόταν μεθυσμένος, χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε και ξεσπούσε στην μάνα μου. Αντιδρούσα πολύ άσχημα, αλλά προσπαθούσα να είμαι ήρεμος για την μάνα μου. Κάποιες φορές αντιδρούσα λεκτικά, αλλά κάποιες φορές είχε τύχει να παλέψω μαζί του για να τον απωθήσω», λέγοντας μάλιστα πως η μικρή του αδερφή έκλεινε τα αυτιά της.

Ο 20χρονος γιος του πρόσθεσε πως η μητέρα του δεν ήθελε το κακό του πατέρα του παρά μόνο να φύγει μακριά καθώς ήταν αρκετά βίαιος, αποκαλύπτοντας πως είχε δεχθεί να μείνει μαζί της μέχρι να βρει σπίτι.

Τέλος ως προς τη σχέση των γονιών του εξομολογήθηκε στο κεντρικό δελτίο: «Ο πατέρας μου έχανε τον έλεγχο, η μάνα μου ήταν φοβισμένη. Έκανε δυο δουλειές για να συντηρεί αυτόν τον άνθρωπο. Υπήρχε πολύ λεκτική επίθεση. Η αδερφή μου με έπαιρνε κρυφά τηλέφωνο και ο αδερφός μου και μου έλεγαν τι έγινε. Της έλεγα να κάνει κάτι. Ήθελε μόνο να είναι ήρεμη και να συντηρεί τα αδέρφια μου. Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί την άφησαν μόνη της, χωρίς καμία βοήθεια. Λυπάμαι πολύ τα αδέλφια μου, εγώ μπορώ ανταπεξέλθω. Η αδερφή μου αναζητά την μάνα της ακόμα και τώρα, αλλά και ο αδερφός μου είναι πολύ ευαίσθητος. Τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω με τα αδέρφια μου».

Το χρονικό της δολοφονίας

Το βράδυ της Κυριακής άρχισε να κακοποιεί για ακόμα μία φορά την άτυχη γυναίκα, η οποία σε κατάσταση σοκ μετέβη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε ξανά μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και απλή σωματική βλάβη, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η 40χρονη γύρισε στο σπίτι της και καθόταν στο πλατύσκαλο της εισόδου μαζί με μία γειτόνισσά της, περιμένοντας τα παιδιά της να γυρίσουν από κοντινό πάρκο όπου έπαιζαν. Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά ο 51χρονος οικοδόμος, ο οποίος είχε καταλάβει ότι η γυναίκα του τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Την άρπαξε από τα μαλλιά, άρχισε να τη σέρνει και να φωνάζει «θα σε σκοτώσω», μπροστά στη γειτόνισσα που έντρομη απομακρύνθηκε.

Στη συνέχεια, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να τη μαχαιρώνει στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο μπαλκόνι του ισογείου. Γείτονες κάλεσαν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ η γυναίκα ήταν ακόμα εν ζωή. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, κατέληξε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συζυγοκτόνος είναι μέθυσος και κοινωνικά απομονωμένος. Μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ομολόγησε την πράξη του.

Ο 51χρονος οικοδόμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας: «Τη σκότωσα γιατί με απατούσε». Μετά το στυγερό έγκλημα κρύφτηκε και την επόμενη ημέρα ξύπνησε και πήγε κανονικά στη δουλειά του.

Στην Αλβανία θα τελεστεί η κηδεία της 41χρονης

Στην Αλβανία από όπου και καταγόταν θα μεταφερθεί η σορός της 41χρονης Ελεωνόρας, που έπεσε νεκρή από τα χέρια του 51χρονου συζύγου της το βράδυ της Κυριακής, έξω από το σπίτι τους στο Τσιλιβί της Ζακύνθου.

Η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Αυγούστου, με τους συγγενείς και τους φίλους της να θρηνούν για τον χαμό της.

Παράλληλα, εντός της ημέρας ο 51χρονος δράστης του φονικού, που χτύπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα των τριών παιδιών του, αναμένεται να φτάσει στο δικαστικό μέγαρο Ζακύνθου προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.